Легендарний Тьєррі Анрі завершив кар'єру футболіста

Відео
Поділитися
Легендарний Тьєррі Анрі завершив кар'єру футболіста Тьєррі Анрі - один з найтитулованіших футболістів світу © allworldcity.ru
Чемпіон світу та Європи, переможець кількох європейських змагань на клубному рівні нещодавно закінчив виступи у США, але, повернувшись додому вирішив не відновлювати кар'єру. Тепер Анрі буде працювати в спортивній журналістиці.

Один з найтитулованіших футболістів сучасності француз Тьєррі Анрі прийняв рішення завершити кар'єру футболіста у віці 37 років.

Колишній капітан збірної Франції, з якою він вигравав чемпіонат світу і Європи, не став продовжувати закінчується в кінці року контракт з клубом МЛС "Нью-Йорк Ред Буллз". У США Анрі виступав з 2010 року.

Легендарний француз написав у своєму Фейсбуці, що стане одним з представників пера та мікрофону, приєднавшись до одного з провідних телевізійних каналів Sky Sports.

"Після 20 років безперервної гри я вирішив піти з професійного футболу. Це було неймовірна пригода. Я хотів би подякувати всіх уболівальників і партнерів по моїм колишнім командам. Всіх, хто працював в "Монако", "Ювентусі", "Арсеналі", "Барселоні", "Нью-Йорк Ред Булз" і, звичайно, у збірній Франції. Завдяки їм мій час у футболі було таким особливим", - сказав Анрі.

В кар'єрі нападника числяться такі клуби, як "Монако", "Ювентус", "Барселона", а кращі роки форвард провів у лондонському "Арсеналі", ставши одним з кращих футболістів в історії "канонірів". На його рахунку два чемпіонські звання в Прем'єр-ліги, три Кубка і Суперкубка Англії, також він двічі вигравав гонку бомбардирів Прем'єр-ліги, і є рекордсменом "Арсеналу" по забитим м'ячам.

На межднародной арені з "Арсеналом" досягнення Анрі були значними (перемога в Кубку УЄФА), але в них не було перемоги в Лізі Чемпіонів. У 2006 році він зіграв у вирішальному матчі, однак титул дістався "Барселоні", яка обіграла "канонірів" 2:1. Через рік Анрі став футболістом каталонського клубу, в якому в сезоні-2008/09 йому вдалося-таки підняти над головою головний трофей європейського футболу. У цьому ж році він став володарем усіх можливих трофеїв з каталонцями - Кубка Іспанії, Суперкубок Іспанії та УЄФА, ЛЧ, а також Кубка клубного чемпіонату світу.

До речі, Анрі займає 6-е місце за кількістю голів в Лізі Чемпіонів - на його рахунку 51 точний удар у складі "Монако", "Арсеналу" та "Барселони".

Не менш яскравою була кар'єра Анрі і в збірній Франції. У 1998 році він виграв домашній чемпіонат світу, а через два роки став і чемпіоном Європи. У 2006 році на ЧС в Німеччині він приміряв і срібні медалі.

Читайте також: У "Барселоні" вибрали найкращі за 10 років голи Ліонеля Мессі

За результатами групового турніру Ліги Чемпіонів-2014/15, в 1/8 фіналу зіграють усі команди, за які виступав Тьєррі Анрі - "Монако", "Ювентус", "Арсенал" та "Барселона". 15 грудня в Ньоні відбулася жеребкування Ліги Чемпіонів 2014/15, згідно з якою за четветьфінал в одній з дуелей поборються "Арсенал" і "Монако" Анрі.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі