Легендарний Пеле виставив на аукціон всі свої нагороди

Поділитися
Легендарний Пеле виставив на аукціон всі свої нагороди Медаль чемпіона світу 1962 року © juliensauctions.com
Король футболу вважає, що так буде "набагато більше користі".

Легендарний бразилець Пеле прийняв рішення виставити на аукціон всі свої нагороди, отримані за останні 60 років. Про це повідомляє BBC.

На аукціон буде виставлено більш ніж півтори тисячі лотів. Серед них - три золотих медалі Пеле з чемпіонатів світу (1958, 1962, 1970), які оцінюються в 200 тисяч доларів кожна, м'яч, яким Пеле забив 1000-й гол у своїй кар'єрі (40-60 тисяч доларів), а також унікальна реліквія - спеціально виготовлена для бразильського нападника після ЧС-1970 нагорода Жюля Ріме, яка коштує від 400 до 600 тисяч доларів.

Також на аукціоні опиняться менш значущі речі з особистої колекції Пеле. Наприклад, бейсбольний м'яч з автографом Уго Чавеса.

Загальна вартість усієї колекції орієнтовно оцінюється в суму від 3,6 мільйона доларів до 5,1 мільйона. Торги повинні пройти в Лондоні з 7 по 9 червня.

"Це було важке рішення. Непросто підтримувати всі ці речі в належному стані, і я вважаю, що було б набагато більше користі, якби я розділив ці нагороди з усім світом, що також допомогло б в справах, які важливі для мене", - заявив Пеле.

Нагадаємо, раніше вийшов фільм, присвячений найкращому гравцеві ХХ століття за версією ФІФА - "Пеле: народження легенди".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі