Команда з Ялти припинила існування через два місяці після старту в чемпіонаті Росії

Поділитися
Команда з Ялти припинила існування через два місяці після старту в чемпіонаті Росії "Перлина" з Ялти припинить існування © ua-01.com
"Перлина" з Ялти провела вісім матчів у другій лізі чемпіонату Росії. Тепер же справи у одного з трьох порушників законів світового футболу пішли вниз - закінчилися гроші і клуб припинить існування.

Ялтинська "Жемчужина" припинила існування через два місяці після старту в чемпіонаті Росії.

9 жовтня генеральний директор ялтинської команди В'ячеслав Бабей ініціював проведення загальнокомандного зібрання, на якому розповів футболістам та тренерському штабу про плачевну ситуацію, що склалася в питанні фінансування клубу.

За словами гендиректора, він не в змозі більше фінансувати "Жемчужини" з власних коштів, а так як всі обіцянки про фінансову допомогу не були виконані, команда з Ялти не може не тільки виїхати на найближчий матч в Сочі, але і взагалі продовжити свої виступи у першості Росії з футболу серед команд другого дивізіону.

По закінченні загальнокомандного зборів футболісти і тренерський штаб "Жемчужини" прийняли рішення протягом найближчих двох днів, що залишилися до виїзду команди на матч у Сочі, тренуватися в індивідуальному порядку, сподіваючись, що за цей час питання про подальшу долю ялтинської команди буде вирішено позитивно.

До речі, кілька днів тому керівництво клубу звернулося з відкритим листом Володимиру Путіну, однак судячи з усього прохання залишилася непоміченою.

Нагадаємо, що після анексії Криму навесні 2014 року "Жемчужина", а також севастопольська СК ЧФ і сімферопольський ТСК на незаконних підставах стали учасниками змагань під егідою Російського футбольного союзу. Федерація футболу України звернулася до ФІФА і УЄФА з проханням не допустити порушення регламентних норм організацій з боку РФС, однак поки що питання так і не зважився, а кримські колективи продовжують грати не за правилами і виступають у російському чемпіонаті.

Слід зазначити, що "Жемчужаин" виступає на стадіоні "Авангяард", який використовувався українськими легкоатлетами для проведення тренувальних зборів, а також змагань високого рівня. На початку 2000-х років арена була реконструйована за рахунок українського держбюджету.

Додамо, що раніше про фінансові проблеми говорили і в севастопольській, і в сімферопольської команди. Зокрема, напередодні старту чемпіонату, в розпорядженні ТСК було всього 12 футболістів.

При цьому в ФІФА заявляли, що не будуть позбавляти Росію чемпіонату світу-2018 в рамках міжнародних санкцій на адресу держави-агресора, а в УЄФА дали право Санкт-Петербургу провести три поєдинки Євро-2020. !zn

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі