Колишній гравець збірної України підтримав футболістів "Металіста", які оголосили страйк

Поділитися
Колишній гравець збірної України підтримав футболістів "Металіста", які оголосили страйк Харків'яни не отримують зарплати з минулого року © rush.org.ua
15 футболістів харківської команди відмовилися виходити на футбольне поле через те, що вже кілька місяців не отримують зарплату, а керівництво усунулася від діалогу.

Колишній півзахисник збірної України, уродженець Харкова Максим Калиниченко пояснив чому футболістів "Металіста", які оголосили бойкот офіційними матчами команди з-за невиплат зарплат і отстутствия нормального ставлення з боку керівництва, не слід засуджувати за їх демарш.

За словами Калініченко, в "Металісті" використовують неприйнятний стиль вирішення проблем, що склалися, і це віддаляє футболістів від керівників.

"Я був у схожій ситуації: коли з футболістом починають розмовляти за допомогою ультиматумів, це вже виходить за будь-які рамки", - заявив екс-хавбек "Спартака", "Дніпра" та "Таврії" в ефірі програми ПроФутбол.

"Окрім футболу має бути ще й людське ставлення. Коли тобі мають грошей, та ще й тиснуть психологічно, це неприємно...Тим більше, що в "Металісті" чимало досвідчених хлопців, які пограли, і мають самоповагу. Люди як можуть відстоюють свою думку і свої права. А домовлятися треба було відразу, з іншого боку, про що домовлятися, якщо керівництво не тримає слово", - сказав Калиниченко.

Додамо, що Калиниченко постраждав від непрофесійних дій футбольних менеджерів і керівників у сімферопольській "Таврії". Ще до того, як команда припинила існування через анексії Криму, там припинили платити зарплату гравцям, і в підсумку, колишній хавбек збірної України залишився без, як стверджують ЗМІ, піврічної окладу.

Читайте також: Двоє футболістів-страйкарів з "Металіста" працевлаштувались у "Волині"

Футболісти "Металіста", які мали контракти з командою ще до настання зимової перерви, відмовилися виходити на офіційні ігри команди, виклавши свою позицію у відкритому листі 28 лютого. За словами воротаря-ветерана Олександра Горяїнова, основна причина, яка спонукала їх до акції протесту - навіть не затримки зарплат, а відмова керівництва йти на конструктивний діалог.

Горяїнов додав, що футболісти були готові до скорочення виплат, однак їм не було запропоновано навіть сісти за стіл переговорів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі