Кличко став «єдиним чемпіоном»

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Титул чемпіона світу з боксу у важкій вазі за версією WBA, який українець Володимир Кличко виграв у британця Девіда Хея, оголошено вакантним. WBA присвоїла Кличку-молодшому, який також володіє титулами IBF і WBO (Всесвітня боксерська організація), звання «єдиного чемпіона».

Про це повідомляє прес-служба WBA.

До 2 липня чемпіоном WBA був Д.Хей, але поступився цим титулом Кличку, програвши об'єднувальний бій за очками. Зазвичай WBA присвоює боксеру, який володіє іншими титулами, звання «суперчемпіона». Іноді ця організація вводить поняття «єдиного чемпіона».

Що стосується звання «звичайного чемпіона» WBA, то його повинні розіграти Руслан Чагаєв з Узбекистану і росіянин Олександр Повєткін. Домовленості про проведення бою Чагаєв - О.Повєткін вже досягнуто, хоча контракт поки не підписано. Поєдинок має відбутися 27 серпня у німецькому Ерфурті.

У даний час у професійному боксі є чотири престижні організації, розігрують свої титули - WBA, IBF, WBO, а також WBC (Всесвітня боксерська рада). У важкій вазі чемпіоном WBC є Віталій Кличко - старший брат Володимира.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі