Київський "Будівельник" вперше в історії пробився у півфінал баскетбольного Кубка Європи

Поділитися
Київський "Будівельник" вперше в історії пробився у півфінал баскетбольного Кубка Європи Українська команда довела свою перевагу над російськими гостями © iSport.ua
Баскетбольний клуб тепер представлятиме Україну у півфінальному раунді розіграшу престижного європейського трофея - другого за рангом після Євроліги. Раніше така честь випадала тільки маріупольському "Азовмашу".

Найтитулованіший клуб України, київський "Будівельник" підтвердив свої лідерські амбіції у внутрішньому чемпіонаті завдяки впевненій і блискучій перемозі в єврокубках. В 1/4 фіналу кияни зуміли пройти сильний "Спартак" з Санкт-Петербурга.

У першій зустрічі в місті на Неві українці поступилися з різницею в 12 очок - 83:72. Однак у другому матчі, що проходив в київському Палаці спорту, "будівельники" показали себе з найкращого боку і впевнено ліквідували відставання, пробившись у півфінал - 73:56. На цій стадії українці зустрінуться з сильним суперником з Іспанії - іспанським "Більбао".

Матч почався для киян не так, як хотілося б: гостям вдався ривок і після двох хвилин вони вели в рахунку 10:4. Але поступово київська команда, очолювана латвійським спеціалістом Айнарсом Багатскісом, зуміла заволодіти ініціативою. Перша половина гра (два періоди по 10 хвилин) завершилася перемогою "жовто-синіх" - 37:27. Необхідний відрив майже був досягнутий і далі киянам залишалося нарощувати обороти і не давати шансів опонентові.

У цілому їм вдалося нав'язати "Спартаку" свою гру, хоча пітерці пручалися. Здавалося, що ось-ось і "спартаківці" попадають, але вдалі дії чорногорського легіонера Володимира Драгічевича ледь не поставили під сумнів успіх "Будівельника". У потрібний час у київської команди знайшовся свій козир - форвард Сергій Горбенко, який в основному грає другі ролі в команді, набрав 7 очок поспіль, що дозволило його партнерам знову відірватися на потрібну відстань - 49:37. Четверта чверть стала
тріумфом для киян - 19:7, і "Спартак" був зім'ятий.

Вдячні трибуни Палацу спорту зустрічали перемогу своєї команди 73:56. Раніше "Будівельнику" не вдавалося подолати чвертьфінальний бар'єр Кубка Європи: в сезоні 1995/96 вони були зупинені італійською "Вероною", а два роки тому іспанською "Кахасоль". І ось тепер "Будівельник" повторив успіх маріупольського "Азовмаша" 2007 року, коли ця команда пробилася в четвірку кращих у Кубку Європи.

"Будівельник" (Київ) - Спартак" (Санкт-Петербург) - 73:56 (13:19, 24:9, 17:21, 19:7)

Будівельник: Ділейні (17 очок), Дроздов (12 очок+12 підборів), Анісімов (15+5), Горбенко (7+1).

В іншому європейському турнірі - Кубку Єврочеллендж - представник України "Хімік" з Южного в першому матчі серії до двох перемог в 1/4 фіналу поступився німецькому "Ольденбургу" 82:74. Друга зустріч відбудеться 14 березня у Южному.

Зазначимо, що поєдинки "Будівельника" з "Більбао" відбудуться 20 березня (на виїзді) і через тиждень у Києві. !zn

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі