КХЛ оштрафувала ризьке "Динамо" за демонстрацію свастики і пригрозила виключенням

Поділитися
КХЛ оштрафувала ризьке "Динамо" за демонстрацію свастики і пригрозила виключенням Фрагмент передматчевого шоу в Ризі © Agris Semēvics
У Континентальній хокейній лізі вирішили все-таки покарати рижан за використання у передматчевому шоу візуального елемента, схожого з одним із фашистських символів.

Континентальна хокейна ліга ухвалила рішення оштрафувати ризьке "Динамо" за використання у передматчевому шоу перед поєдинком регулярного чемпіонату проти "Югри" елемента, схожого з фашистською свастикою. Сума грошового покарання складе 1 мільйон рублів (близько 240 тисяч гривень).

Зазначимо, що КХЛ переглянула початкове рішення спеціальної геральдичної комісії, яка постановила, що в модульному шоу на льоду використовувався один із національних символів, який нагадує древній символ сонця. Саме на такій версії наполягали у Ризі, роблячи акцент на тому, що шоу готували до 95-річчя Латвійської республіки.

"Використання будь-яких образотворчих форм для демонстрації нацистських знаків і символів, а також схожих з ними зображень з боку клубів КХЛ і їхніх уболівальників є неприпустимим", - сказано в заяві КХЛ.

У Лізі повідомили, що у разі повторення подібних випадків, КХЛ може розглянути можливість застосування більш жорстких санкцій, аж до виключення латвійської команди зі складу учасників чемпіонату.

"Одночасно з цим КХЛ повідомляє, що в разі можливих провокаційних дій щодо "Динамо", його представників, вболівальників, а також країни, яку представляє клуб, лігою буде застосовано жорсткі штрафні санкції до винних. Ліга закликає клубів та їхніх уболівальників бути більш уважними, відповідальними, не обмежуватися тільки національними інтересами", - попередили представники КХЛ.

Нагадаємо, що на сьогоднішній день "Динамо" займає третє місце у турнірній таблиці Західної конференції, будучи однією з найбільш відвідуваних команд чемпіонату. !zn

Читайте також:

Коментатор КХЛ у прямому ефірі закликав уболівальників відпрацьовувати силові прийоми російської опозиції (ВІДЕО)

"Донбас" вирвав перемогу у лідера Східної конференції (ВІДЕО)

Один з найкращих українських хокеїстів розкритикував футболістів за симуляції

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі