Катарські шейхи створять альтернативу Лізі Чемпіонів

Поділитися
Катарські шейхи створять альтернативу Лізі Чемпіонів Шейхи з Катару підтверджують свою значущість у світовому футболі © globallookpress.com
Представники близькосхідного бізнесу мають намір організувати Футбольну лігу мрії і створити альтернативу відразу декільком змаганням під егідою УЄФА і ФІФА.

Слідом за ідеєю створення Об'єднаного чемпіонату України і Росії ще одне наднаціональне клубне змагання з футболу може незабаром з'явитися в міжнародному календарі.

Правляча королівська сім'я Катару виношує ідею створення турніру для найсильніших клубів світу, покликаного стати вагомою альтернативою Лізі Чемпіонів, повідомляє The Times. Амбітному проекту вже підібрали назву - Dream Football League (Футбольна ліга мрії).

Очікується, що перший чемпіонат серед 24 найсильніших клубів планети пройде вже в 2015 році, після чого буде проводитися раз на два роки в Катарі та сусідніх країнах. Остаточний формат змагань шейхи планують розробити в найближчий місяць.

Вже зараз відомо, що Катар готовий зацікавити таких титанів світового футболу, як "Барселона", "Манчестер Юнайтед" або "Челсі" бонусом в 200 мільйонів євро, що майже вчетверо перевищує головний приз Ліги Чемпіонів.

Зазначимо, що зараз під егідою ФІФА проводиться клубний чемпіонат світу (FIFA Club World Cup) - змагання між найбільшими представниками шести континентальних конфедерацій. Однак через терміни його проведення (зима-весна) він не здобув велику популярність серед рекламодавців і ЗМІ. Переможцем останнього турніру, який відбувся у грудні-2012 в Японії, став бразильський "Корінтіанс". Двічі чемпіонат проходив в ОАЕ.

Нагадаємо, що Катар є організатором Чемпіонату світу-2022, який може стати першим в історії змаганням найсильніших збірних, що відбулося у зимовий сезон. !zn

Читайте також:

Об'єднаний чемпіонат: створено оргкомітет, який почне переговори з УЄФА, ФІФА та ФФУ

Переможець об'єднаного чемпіонату СНД з футболу отримає 92 мільйони доларів

Президент ФІФА попросив Конькова не порушувати систему світового футболу

"Шахтар" і "Динамо" вражені призовим фондом об'єднаного чемпіонату, але поки туди не поспішають

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі