Катар скоротив бюджет на проведення ЧС-2022

Поділитися
Катар скоротив бюджет на проведення ЧС-2022 ЧС в Катарі може пройти на восьми стадіонах замість 12-ти
Бюджет турніру був наближений до реальних цифр.

Голова оргкомітету по підготовці до чемпіонату світу-2022 в Катарі Хассан аль-Таваді повідомив про рішення скоротити бюджет турніру на 40-50%, в результаті чого вартість проекту складе 8-10 мільярдів доларів.

"Це було наше зобов'язання і фінансова відповідальність, які ми взяли на себе з самого першого дня, і падіння цін на нафту ніякого відношення до скорочення бюджету турніру не має. Підготовка йде з випередженням графіка", - сказав аль-Таваді.

Планувалося, що чемпіонат світу відбудеться на 12 стадіонах в семи містах. Однак тепер Катар веде переговори з ФІФА, щоб скоротити кількість арен до восьми - сім нових і одна, яка буде реконструйована.

Турнір відкриється 21 листопада, а фінальний матч відбудеться 18 грудня. Замість звичних 30-31 дня світовий форум триватиме всього 28 днів, щоб у меншій мірі торкнутися європейських чемпіонатів. Цікаво, що це найкоротший час проведення чемпіонату світу з 1978 року. Тоді ЧС, який проходив в Аргентині, тривав 25 днів.

Нагадаємо, раніше Зепп Блаттер звинуватив екс-президентів Франції та Німеччини у перемозі заявки Катару на ЧС-2022.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі