Кандидата на пост президента ФІФА відсторонили від футболу на 15 років

Поділитися
Кандидата на пост президента ФІФА відсторонили від футболу на 15 років Мон Джун не зможе балотуватися в президенти ФІФА
Чон Мон Джун покараний за обіцянку фінансово підтримувати виконавчий комітет Міжнародної федерації футболу.

Південнокорейського бізнесмена, політика і футбольного функціонера Чон Мон Джуна відсторонили від футбольної діяльності на 15 років. Таке рішення ухвалив Комітет з етики ФІФА.

Повідомляється, що Мон Джун отримав настільки суворе покарання за те, що мав намір надавати фінансову підтримку виконавчому комітету ФІФА. Зокрема, у 2010 році він пообіцяв вкласти 777 мільйонів доларів у розвиток футболу у випадку, якщо Південна Корея виграє право на проведення чемпіонату світу 2022 року. Комітет з етики розцінив дану ситуацію як конфлікт інтересів, який можна порівняти з підкупом голосів.

"Основною причиною санкцій є те, що я спробував чинити опір існуючій структурі влади у ФІФА. Комітет з етики йде проти всіх, хто наважився кинути виклик виконуючому обов'язки глави ФІФА Йозефу Блаттеру. Він діє, як найманий вбивця", - заявив корейський функціонер.

Читайте також: Платіні заявив, що залишить посаду президента УЄФА, якщо програє на виборах ФІФА

Зазначимо, що 63-річний Мон Джун був кандидатом на пост президента ФІФА, однак тепер не зможе взяти участь у виборах, які відбудуться в лютому 2016 року. Свої кандидатури на пост президента ФІФА вже висунули глава УЄФА Мішель Платіні, принц Йорданії Алі бін Аль-Хусейн і бразилець Зіко. Також заявляв про бажання брати участь у виборах Дієго Марадона.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі