Кабмін підвищив розмір винагород призерам Паралімпійських ігор

Поділитися
© paralympic.org.ua
Українські паралімпійці на лондонській Паралімпіаді-2012 показали кращий результат за роки незалежності, завоювавши 32 золоті, 24 срібні та 28 бронзових медалей.

Кабінет міністрів підвищив розміри винагород для призерів Паралімпіади-2012. Як повідомили в прес-службі Державної служби молоді та спорту України, відповідну постанову прийнято 12 вересня на засіданні уряду.

Так, винагороду за золоту медаль підвищено з 700 тис. до 800 тис. грн, за срібну - з 500 тис. до 550 тис. грн, за бронзову - з 350 тис. до 380 тис. грн.

Коментуючи рішення уряду, голова Державної служби молоді та спорту Равіль Сафіуллін зазначив, що це дуже важливий крок у підтримці паралімпійців, які в Лондоні високо підняли престиж нашої держави на міжнародній спортивній арені. Адже вже вдруге поспіль вони завойовують престижне четверте місце в неофіційному заліку за кількістю нагород на Паралімпіаді, складаючи конкуренцію спортсменам найсильніших країн світу.

«На XIV Паралімпійських іграх у Лондоні брали участь 150 українських паралімпійців, 79 з яких завоювали медалі, тобто більше ніж кожен другий прибув із змагань з нагородою», - зазначив Сафіуллін.

Керівник Держмолодьспорту також запевнив, що вже найближчим часом спортсмени-паралімпійці отримають винагороди за свої перемоги.

У прес-службі відомства нагадали, що українські паралімпійці тріумфально виступили на Паралімпіаді-2012, показавши кращий результат за час незалежності України. Вони завоювали 84 медалі, з яких 32 золоті, 24 срібні та 28 бронзових. в загальному заліку Україна посіла на Паралімпійських іграх у Лондоні четверте місце. !zn

Читайте також:

Уряд виплатить паралімпійцям більше 43 мільйонів

Збірна України посіла підсумкове четверте місце на Паралімпіаді в Лондоні


Україні повернули золото на Паралімпіаді, яке намагались незаконно відібрати

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі