Іспанського тенісиста дискваліфікували на п'ять років за зв'язки з "російською мафією"

Поділитися
Іспанського тенісиста дискваліфікували на п'ять років за зв'язки з "російською мафією" Гільєрмо Оласо звинувачено в участі у договірних матчах
Тенісиста Гільєрмо Оласо звинувачено в участі у договірних матчах, які організовувала легендарна мафіозна структура. Втім, гравець не визнав свою провину і має намір через судові структури домагатися своєї правоти.

Іспанського тенісиста Гільєрмо Оласо дискваліфіковано на п'ять років і буде оштрафовано на 25 тисяч доларів за участь у договірних матчах.

Наразі 25-річний "підприємець" розташовується на 236 сходинці світового рейтингу.

Організація Tennis Integrity Unit (TIU), що займається боротьбою з договірними матчами, встановила причетність Оласо до "договорняків", зіграних у 2010 році, передає "Eurosport".

"П'ятирічна дискваліфікація набуває чинності негайно. Це означає, що Гільєрмо Оласо не має права брати участь у будь-якому турнірі, організованому або санкціонованому керівними органами професійного тенісу.

Останні 18 місяців терміну дискваліфікації буде скасовано за умови, що гравець пройде програму з боротьби з корупцією, а також у термін виплатить у повному обсязі штраф і не порушить за відведений час жодне з правил", - заявив представник TIU.

Втім, Оласо трохи пізніше заявив, що ніколи не брав сумнівні гроші, хоча "росіяни", так він назвав потенційних зловмисників, спокушали його серйозними сумами.

"В 2010 році до мене звернулися представники "російської мафії", які спеціалізуються на ставках на спортивні події. Посередником виступав сербський тенісист Давид Савіч. Мені потрібно було вплинути на результат матчу першого раунду "Челленджера" в Астані проти казаха Данила Брауна.

Я був вражений. Виходив на корт у цілковито пригніченому стані. Я не погодився, хоча мені пропонували серйозні гроші. Ніколи в житті я не брав участь в договірних матчах. Розумію, що це складна ситуація. Необхідно донести до інших гравців, що необхідно негайно повідомляти про подібні пропозиції в спеціальні органи ATP.

Відзначимо, що поєдинок між Оласо і Брауном в Астані завершився з рахунком 6:3, 6:3 на користь спортсмена з Казахстану.

Оласо зазначив, що буде оскаржувати рішення про дискваліфікацію у Спортивному арбітражному суді в Лозанні.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що в участі в "договорняках" звинувачено колишнього лідера футбольного клубу "Мілан" Дженнаро Гаттузо. Втім, пізніше італієць, як і іспанський тенісист заперечив будь-які зв'язки з незаконними операціями. !zn

Читайте також

За договірні матчі в Італії дискваліфікували 20 футболістів

Трьох англійських футболістів заарештовано за підозрою в організації договірних матчів

Найкраща штангістка України повертається у спорт після дискваліфікації за допінг

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі