"Іллічівець" та "Сталь" мають рівні шанси зайняти місце "Металурга" в УПЛ

Поділитися
"Іллічівець" та "Сталь" мають рівні шанси зайняти місце "Металурга" в УПЛ Павелко утримається від голосування © ФФУ
Президент ФФУ Андрій Павелко прокоментував ситуацію навколо зняття донецького клубу з нового чемпіонату.

Замінити донецький "Металург", який оголосив себе банкрутом і знявся з чемпіонату Прем'єр-ліги 2015-2016, може або маріупольський "Іллічівець", або дніпродзержинська "Сталь".

За словами президента ФФУ Андрія Павелка, обидва клуби мають рівні шанси, все вирішать Загальні збори членів УПЛ. Якщо знадобиться, то у факсовому режимі буде проведено виконком ФФУ, так як часу до початку чемпіонату практично не залишається. "Як відомо, "Металург" і дніпродзержинська "Сталь" повинні були об'єднатися, але, мабуть, засновники клубів не досягли компромісу в певних питаннях. Що стосується клубу, який займе місце "Металурга", то можливість почати чемпіонат в еліті мають в рівній мірі і "Іллічівець", і "Сталь", - зазначив Павелко, - Але в даній ситуації, прошу зрозуміти мене правильно, я б хотів утриматися від коментарів і своїх оцінок. Адже дніпродзержинська "Сталь", скажімо так, зароджувалася і починала своє сходження ще в той момент, коли я був головою федерації футболу Дніпропетровської області". При цьому Павелко зазначив, що сам брати участь у голосуванні не буде.

За словами Павелка, обидва клуби відповідають критеріям і обидва заявили один і той же стадіон для проведення матчів УПЛ - дніпропетровський "Метеор".

Вже зрозуміло, за кого віддасть свій голос "Шахтар". Генеральний директор клубу Сергій Палкін вважає, що вакантне місце в Прем'єр-лізі однозначно повинен зайняти "Іллічівець". "Я не бачу іншого варіанту, крім як повернення "Іллічівця". В регламенті прописано, що це єдиний шлях, який ми маємо. Придумати інший в такий короткий проміжок часу не представляється можливим", - сказав Палкін в коментарі телеканалу "Футбол 1".

Читайте також: "Сталь" може замінити донецький "Металург" у чемпіонаті України

Нагадаємо, в останньому чемпіонаті Прем'єр-ліги "Іллічівець" посів останнє місце і вирушив у Першу лігу. "Сталь" у Першій лізі зайняла друге місце.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі