IAAF назвала претендентів на звання найкращого легкоатлета року

Поділитися
IAAF назвала претендентів на звання найкращого легкоатлета року Болт може виграти звання кращого в шостий раз
На награду номіновані три чоловіки і три жінки

Міжнародна федерація легкої атлетики (IAAF) оголосила претендентів на звання "Кращий легкоатлет року" серед жінок та чоловіків.

У чоловіків на цю нагороду претендують бігун Усейн Болт, десятиборець Ештон Ітон, а також представник потрійного стрибка Крістіан Тейлор.

Ямаєць Болт, якого вже п'ять разів визнавали найкращим легкоатлетом року, в 2015-му виграв 3 золотих медалі на чемпіонаті світу в Пекіні. Американець Ітон встановив новий світовий рекорд в десятиборстві, а його співвітчизник Тейлор на чемпіонаті світу виграв золото у потрійному стрибку, показавши при цьому другий результат в історії, а також виграв Діамантову лігу.

У жінок номіновані на нагороду дві бігунки: Гензезе Дібаба, а також Дафне Шипперс і метальниця молота Аніта Влодарчик.

Ефіопка Дібаба виграла золоту медаль чемпіонату світу в Пекіні зі світовим рекордом на дистанції 1500 метрів, нідерландка Шипперс встановила новий рекорд Європи на дистанції 200 метрів, а представниця Польщі Влодарчик стала першою жінкою, яка зуміла перевершити позначку в 80 метрів, встановивши новий світовий рекорд - 81,08. Крім того, вона виграла всі 11 турнірів, в яких брала участь.

У минулому році кращими легкоатлетами були названі французький стрибун з жердиною Рено Лавіллені і новозеландська штовхачка ядра Валері Адамс.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі