"Хімік" обіграв "Будівельник" вдруге в сезоні

Поділитися
"Хімік" обіграв "Будівельник" вдруге в сезоні "Хімік" не залишив шансів "Будівельнику" © superleague.ua
Южненськая команда зміцнила лідерство в регулярному чемпіонаті Суперліги. А заодно показала, що в нинішньому сезоні кияни поки не можуть похвалитися стабільністю і гарним виконанням.

Київський "Будівельник" зазнав третьої поразки в чемпіонаті Суперліги-2014/15, програвши на виїзді южненському "Хіміку" 71:77.

Кияни вдруге в сезоні поступилися головному конкуренту в боротьбі за чемпіонство. Нагадаємо, що раніше, у другому турі на домашньому майданчику в Києві у зустрічі "будівельників" та "хіміків" було зафіксовано мінімальну перемога гостей 84:83.

Доля матчу була вирішена у третій чверті, коли своє слово сказали легіонери "Хіміка" Рамон Мур і Деррік Нідем. Господарі поступово нарощували перевагу і не здригнулися в той момент, коли кияни спробували наростити обороти і догнати опонента. Тепер проблеми команди Чернія на позиції 4-го номера (важкого форварда) видно не озброєним оком, і перед стартом плей-офф навесні тренерському штабу доведеться вирішити її.

"Хімік" - "Будівельник" 77:71 (17:19, 22:14, 22:22, 16:16)

"Хімік": Нідем (23), Мур (17 + 4 перехоплення), Попов (1), Корнієнко (16 + 10 підбирань), Зайцев (3) - старт; Сидоров, Конєв (7), Рябчук (2), Пустовий (6), Петров (2)

Головний тренер: Карліс Муйжнієкс.

"Будівельник": Лукашов (15 + 7 підбирань + 5 передач), Забірченко (1 + 5 підбирань + 5 передач), Кольченко (9 + 4 передачі), Пустозвонов (10), Анісімов (19 + 7 підбирань) - старт; Анікієнко (3), Тищенко, Буцький (2), Липовий (12 + 5 підбирань).

Головний тренер: Віталій Черній.

Таким чином, южненці здобули 18-ту перемогу поспіль та закріпилися на першому місці в турнірній таблиці Суперліги з 34 очками в активі. У киян - 15 перемог і три поразки в 18 іграх.

Слідом за "Хіміком" і "Будівельником" йдуть МБК "Миколаїв" і "Дніпро". Втім, миколаївці в останні дні знаходяться у стані нокдауна, адже через фінансові труднощи команду залишило кілька баскетболістів, а головне - наставник Агріс Галвановскис. Цілком ймовірно, що незабаром миколаївці здадуть свої позиції і їх місце займе, наприклад запорізький "Ферро-ЗНТУ".

Читайте також: На історичному Євробаскеті-2015 збірна України зіграє в Ризі

26 грудня стало відомо, що форвард МБК "Одеса" Андрій Агафонов покинув розташування команди і переїхав виступати за німецький "Крайльсхайм". Таким чином, він став першим за 10 років українцем в чемпіонаті Бундесліги.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі