Гостям Олімпіади у Сочі радять залишити вдома смартфони і ноутбуки - ФСБ готує тотальне стеження

Відео
Поділитися
Гостям Олімпіади у Сочі радять залишити вдома смартфони і ноутбуки - ФСБ готує тотальне стеження © sochiadm.ru
Британська преса повідомляє, що на Іграх у Росії буде вжито серйозних заходів безпеки, які навряд чи сподобаються гостям і учасникам спортивної події.

Заходи щодо гарантування безпеки на Олімпіаді в Сочі, яка стартує у лютому 2014 року, будуть включати у себе прослуховування електронних пристроїв та спостереження за гостями спортивних змагань.

У зв'язку з такою перспективою Держдепартамент США порадив американцям, що прямують до Росії, залишити вдома смартфони і ноутбуки, пише британська газета The Telegraph.

Видання посилається на дослідження засновників проекту Agentura.ru російських журналістів Андрія Солдатова та Ірини Бороган, які спеціалізуються на висвітленні діяльності спецслужб. Як заявив Солдатов в інтерв'ю The Telegraph, ФСБ готує практично тотальне стеження за гостями Олімпіади-2014.

Щоб отримати безперешкодний доступ до будь-якої інформації, організатори покрили всю територію Сочі мережею 4G LTE і безкоштовним Wi-Fi. Проте за відомостями Солдатова і Бороган, тепер "Ростелеком" встановлює у всіх своїх мобільних мережах системи DPI, що дозволяють відслідковувати і фільтрувати трафік.

Дані розслідування, проведеного Солдатовим і Бороган спільно з CitizenLab і Privacy International, викладені у статті російських журналістів і Шона Уокера для газети The Guardian. У ній як спонукальний мотив називають не тільки загрозу тероризму, але і "параною Кремля", пише InoPressa.

Зазначимо, що минулого тижня ФСБ і МВС оголосили список обмежень та заборон, які повинні гарантувати безпеку проведення Олімпіади.

Зокрема, в Сочі з початку січня до кінця березня буде заборонено будь-які мітинги і демонстрації, не пов'язані з Олімпіадою. На період проведення Ігор у місті також діятимуть так звані "заборонені" і "контрольовані" зони. При цьому спецслужби запевнили, що ніяких серйозних незручностей учасникам, гостям Ігор і городянам це не принесе.

Нагадаємо, 6 жовтня у Москві президент РФ Володимир Путін взяв участь у символічній церемонії старту естафети олімпійського вогню. Проте вже незабаром смолоскип згас - у руці титулованого плавця-підводника Шаварша Карапетяна, як тільки він вбіг через ворота на територію Кремля. Спортсмен вийшов із ситуації у досить оригінальний спосіб: один із працівників кремлівської служби запалив згаслий факел своєю запальничкою і спортсмен пішов далі - передати естафету наступному олімпійцю.

Зазначимо, що зимові Олімпійські ігри в Сочі буде відкрито 7 лютого. Церемонія закриття відбудеться через 16 днів - 23-го числа. !zn

Читайте також:

Кадиров пообіцяв убити "шайтана Умарова" до Олімпіади в Сочі

МОК заборонив Абхазії і Південній Осетії брати участь в Олімпіаді-2014

Росія заявила про зрив "передолімпійських" терактів у Сочі

Мюнхен посперечається з Україною за право провести Олімпіаду-2022

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі