Генсек ФІФА відрікся від своїх слів про купівлю права на проведення ЧС-2022 у Катарі

Поділитися
© А.Сибірцева
Генеральний секретар ФІФА Жером Вальке повідомив, що у ситуації з гучним листом, в якому йдеться, що Катар купив собі право на проведення чемпіонату світу-2022, він мав на увазі зовсім не хабарі, а всього лише великий бюджет заявки Катару.

«Коли я говорив про перемогу заявки Катару на виборах країни, в якій буде проходити ЧС-2022, я говорив про значний бюджет заявки, який допоміг Мохамеду бін Хаммаму зробити рекламу по всьому світу. Я ніколи не говорив, і не натякав на купівлю голосів, або подібну неетичну поведінку», - сказав Ж.Вальке.

Окрім того, він уточнив, що на даний момент ФІФА не проводить жодних розслідувань у зв'язку з вибором країни-господарки ЧС-2022.

Нагадаємо, 30 травня тимчасово відсторонений віце-президент організації Джек Уорнер навів текст свого листування з Ж.Вальке, в якому, за словами Уорнера, той натякнув, що бін Хаммам купив право на проведення чемпіонату світу-2022 у Катарі.

29 травня бін Хаммам зняв свою кандидатуру. Таким чином, у чинного президента ФІФА Йозефа Блаттера не залишилося конкурентів на президентських виборах, які пройдуть 1 червня.

30 травня Комітет з етики ФІФА зняв звинувачення в корупції з президента федерації Йозефа Блаттера.

Паралельно ФІФА веде розслідування ще декількох корупційних справ. Катар звинувачують в тому, що його делегація купувала голоси членів виконавчого комітету ФІФА, щоб отримати право проведення чемпіонату світу з футболу 2022
року.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі