Фоменко сподівається на своєчасний початок нового футбольного чемпіонату

Поділитися
Фоменко сподівається на своєчасний початок нового футбольного чемпіонату Фоменко сподівається, що його футболістам доведеться не тільки тренуватися, але і грати в офіційних матчах © detskiymir.vn.ua
Головний тренер збірної вважає, що в інтересах збірної України мати в елітному дивізіоні чемпіонату якомога більше команд. Оптимальна кількість - 16.

Головний тренер збірної України Михайло Фоменко розраховує, що сезон у Прем'єр-лізі почнеться вчасно, незважаючи на ті труднощі, з якими з різних причин зіткнулися українські команди.

Для Фоменка важливо, щоб його підопічні не тільки мали постійну ігрову практику у чемпіонаті, але і вдосконалювали свою майстерність.

Нагадаємо, що старт першості заплановано на останній вікенд липня.

"У житті все можливо. Особливо якщо проведенню чемпіонату будуть заважати якісь обставини. Маю на увазі політичну ситуацію - інших причин відтягувати старт сезону не бачу. Для збірної затримка зі стартом чемпіонату вкрай небажана, оскільки вже у вересні треба починати відбірковий цикл Євро-2016", - вважає Фоменко.

При цьому наставник збірної сподівається, що Прем'єр-ліга збереже колишню кількість учасників змагань - 16.

"Для мене, як для тренера збірної, зрозуміло, краще шістнадцять. При такій кількості учасників буде задіяно набагато більше футболістів із числа потенційних кандидатів у національну команду, ніж при дванадцяти. Як, втім, і при чотирнадцяти", - розповів один з найуспішніших наставників в історії національної команди.

Нагадаємо, що Прем'єр-ліга України підготувала два варіанти календаря - для 16 і 12 команд. При цьому, не повідомляють, які клуби залишать чемпіонат - окрім 2-х кримських, з якими, судячи з усього, українському футболу доведеться попрощатися.

Фоменко нагадав, що його колектив збереться на початку вересня, після чого проведе тренувальний матч перед стартом відбору на Євро-2016. Перший поєдинок українці швидше за все проведуть у Києві - 8 вересня проти Словаччини. !zn

Читайте також

Найбільше представництво на ЧС-2014 отримав чемпіонат Англії, Україна - 17-та

Суркіс жорстко розкритикував російських футбольних чиновників за кримське питання

Газзаєв впевнений у правильності ідеї об'єднання українського та російського футболу

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі