Фоменко не встиг награти склад збірної України у товариських матчах - експерт

Поділитися
Фоменко не встиг награти склад збірної України у товариських матчах - експерт Збірна України поки що займає третє місце в групі З © football.ua
Пропуск турне по Південній Америці, в травні, в якому збірна України могла зіграти з кількома провідними командами світового футболу, відгукнулося в офіційних поєдинках осені. Саме з цієї причини Фоменко не може вводити в склад нових гравців.

Головний тренер збірної України Михайло Фоменко не встиг награти склад у товариських матчах навесні, тому зараз команда має проблеми з якістю виконання.

Так вважає футбольний експерт, відомий український тренер Олег Федорчук. На його погляд, зараз збірна пожинає плоди відмови від південноамериканського турне в кінці травня, коли українці могли зіграти кілька спарингів з провідними збірними світу.

"У футболі нічого просто так не проходить. На початку літа збірна України повинна була відправитися в турне по країнах Південної Америки. Однак наші футболісти і чиновники від ідеї перевірити себе відмовилися, пославшись на втому від важкого сезону. У результаті головна команда втратила ігрову практику. Тепер нам це позначилося", - цититует спеціаліста gazeta.ua.

Федорчук вважає, що саме з-за цього тренерському штабу не вдалося перевірити найближчий резерв, а головне - на футбольному полі в деяких линих "синьо-жовті" мають проблеми з організацією гри.

"Немає зіграності - найбільше страждає атака. Із трьох забитих голів нашої збірної - один автогол на рахунку білоруса Мартиновича і два м'ячі забиті Сидорчуком. Лінія атаки мовчить. Програш Словаччини - закономірний. Без повернення якісної гри перспективи України в цій групі дуже туманні", - зазначив Федорчук.

Нагадаємо, що після трьох турів відбірного турніру Євро-2016 збірна України посідає третє місце в групі С, що не дає нам можливості отримати одну з двох путівок на європейську першість. При цьому на рахунку українців - лише три голи в трьох поєдинках.

Читайте також: Збірній України бракує швидкості на флангах і колективної швидкості - експерт

Федорчук припустив, що Фоменко слід якнайшвидше попрощатися з ветеранами команди, які гальмують гру. Однак для цього необхідно знайти їм заміну в рядах молодих футболістів.

"Виходить Тимощук і, що головне, пожежі у штрафному майданчику тривають. Людина не грає на серйозному рівні три роки, але продовжує виступати за збірну. Нашій збірній потрібен лідер в лінію атаки, опорну зону та на позиції крайніх захисників. У 35-річного Шевчука і не набагато молодшого Федецького завжди виникають проблеми, коли суперник включає швидкість. Тренерам потрібно активно шукати кращі варіанти", - вважає експерт.

Додамо, що наступний поєдинок збірна України проведе 15 листопада проти Люксембургу.

Раніше повідомлялося, що один з експертів, колишній футболіст збірної України Павло Шкапенко заявив, що в поразці "синьо-жовтих" від Словаччини винен головний тренер Михайло Фоменко. !zn

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі