Фінал Ліги Європи: забивна "Бенфіка" і щасливчики з "Севільї"

Відео
Поділитися
Фінал Ліги Європи: забивна "Бенфіка" і щасливчики з "Севільї" Фінальний матч Ліги Європи пройде на стадіоні "Ювентуса", але без участі італійців © juventus.com
Португальський клуб другий рік поспіль проходить всю турнірну дистанцію плей-офф Ліги Європи. "Севілья" може повторити свій успіх часів Хуанде Рамоса.

Італійський "Ювентус", який у Португалії програв 1:2, при своїх уболівальниках у матчі 1/2 фіналу Ліги Європи зіграв внічию 0:0 з "Бенфікою" і вилетів з розіграшу турніру.

Іспанська "Севілья" поступилася в гостях "Валенсії" з рахунком 1:3, однак стала учасницею головного матчу турніру завдяки забитому м'ячу на чужому полі.

Таким чином, у матчі за другий за рангом клубний євротрофей зійдуться "Севілья" і "Бенфіка" - поєдинок відбудеться 14 травня в Турині. Нагадаємо, що "Бенфіка" у торішньому розіграші поступилася у фіналі ЛЄ лондонському "Челсі" 1:2. "Севілья" ж володіла Кубком УЄФА в сезонах-2005/06 і 2006/07.

"Ювентус" у повторній зустрічі мав відчутну перевагу, тим більше, що у команди була величезна мотивація зіграти за трофей на своєму домашньому стадіоні. Однак отримати якусь вигоду і забити хоча б один гол, який врятував би "Стару синьйору" від вильоту, туринці так і не змогли. Більш того, з 67-ї хвилини господарі грали в більшості, але і цей факт не сприяв їхній перемозі.

"ЮВЕНТУС"- "БЕНФІКА" - 0:0

"Ювентус": Буффон, Касерес, К'єлліні, Бонуччі (Джовінко, 73), Асамоа, Ліхтштайнер, Пірло, Погба, Відаль (Маркізіо, 78), Тевес, Льоренте (Освальдо, 78).

"Бенфіка": Облак, Луїзау, Гарай, Сікейра, Максі Перейра, Рубен Аморім, Перес, Гаітан (Сальвіо, 76), Морено (Алмейда, 69), Маркович (Сулеймані, 86), Ліма.

Попередження: Морено, 56. Перес, 61. Асамоа, 64. Облак 82. Сальвіо, 90+6.

Видалення: Перес, 67. Маркович, 89 (на лаві запасних). Вучиніч, 89 (на лаві запасних).

Суддя: Клаттенбург (Англія).

Перший матч: 1:2.

Зате на один, але такий важливий і потрібний точний удар спромоглася "Севілья". До середини другого тайму "Валенсія", зазнала поразки в першому матчі 0:2, вела 3:0 і повністю контролювала хід гри. Здавалося, що левантійці зуміють повторити успіх початку "нульових", коли вони тричі за чотири роки виходили у фінал Кубку УЄФА і в підсумку заволоділи трофеєм.

Проте на четвертій доданій хвилині Стефан Мбіа поставив хрест на надіях противника: камерунець після вкидання м'яча з ауту виграв дуель у захисників на другому поверсі і вразив ціль.

"ВАЛЕНСІЯ" - "СЕВІЛЬЯ" - 3:1 (2:0)

Голи: Фегулі, 14 (1:0). Бету, 26 - в свої ворота (2:0). Матьє, 69 (3:0). М'Біа, 90+4 (3:1).

"Валенсія": Дієгу Алвес, Рікарду Кошта, Матьє, Бернат, Жоау Перейра, Парехо (Хаві Фуего, 78), Кейта, Пьятті (Картабія, 61), Фегулі, Жонас (Барраган, 85), Варгас.

"Севілья": Бету, Фасіо, Пареха, Фернандо Наварро (Альберто Морено, 71), Коке, М'Біа, Каррісу, Ракітіч, Рейес (Марін, 79), Вітоло, Бакка (Гамейро, 66).

Попередження: Бернат, 53. Фегулі, 73. Дієгу Алвес, 82. Каррісу, 86. Матьє, 90+3.

Суддя: Мажич (Сербія).

1 травня. Валенсія. Стадіон "Месталья".

Перший матч: 0:2.

Зазначимо, що на своєму шляху до фіналу "Бенфіка" 1/16 фіналу виграла у грецького ПАОКа (1:0 і 3:0), далі вибила з турніру англійський "Тоттенхем" (1:3 та 2:2) і в 1/4 фіналу пройшла голландський АЗ (1:0 і 2:0).

"Севілья" пройшла словенський "Марібор" (2:2 і 2:1), іспанський "Бетіс" (0:2, 2:0, по пен. 4:3), а у чвертьфіналі відігралася після гостьової поразки 0:1 у протистоянні з португальським "Порту" - 4:1.

Нагадаємо, що на стадії 1/16 фіналу Ліги Європи вилетіли відразу чотири українські команди - "Шахтар", "Динамо", "Дніпро" і "Чорноморець". !zn

Читайте також:

Кріштіану Роналду побив рекорд Мессі у Лізі Чемпіонів

ФІФА призупинила санкції щодо "Барселони"

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі