ФІФА планує дозволити у футболі 4 заміни

Поділитися
© Володимира ЧОПЕНКО
У березні ФІФА проведе засідання, присвячене змінам футбольних правил.

ФІФА оприлюднила порядок денний 126-го щорічного засідання Міжнародної ради (ІФАБ), органу, уповноваженого вносити зміни і уточнення у правила гри. На засіданні, зокрема, розглядатиметься питання про збільшення допустимого числа замін гравців. Засідання пройде 3 березня в Англії.

Сама Міжнародна федерація футболу пропонує змінити правило 3 ("Кількість гравців") та дозволити проведення четвертої заміни у додатковий час.

Окрім того, після багаторічних обговорень правила 12 ("Порушення правил і недисциплінована поведінка") ФІФА нарешті готова перейти від слів до справи і відмовитися від так званого потрійного покарання гравців. Мова йде про випадки, коли футболіст видаляється за позбавлення суперника явної можливості забити гол. При цьому його команда карається ще й 11-метровим ударом, а сам видалений - дискваліфікацією.

Досі гравець отримував червону картку у ситуаціях, коли він, навмисне граючи рукою у м'яч, заважав супернику забити гол або позбавляв його явної можливості забити гол (це не стосувалося воротаря в межах його карного майданчика). Також видаленням карався футболіст, що позбавляв суперника, який пробивався до воріт, явної можливості забити гол за допомогою порушення, що карається вільним або штрафним, або 11-метровим ударом.

ФІФА пропонує залишити незмінним пункт, що стосується гри рукою, і дозволити арбітрам видаляти гравців у ще двох випадках. У першу чергу, у ситуаціях, коли фол відбувається поза межами штрафного, тобто коли не потрібно призначати пенальті. Другий випадок стосується порушень правил, здійснених гравцем команди, що обороняється, у якого немає можливості зіграти у м'яч. При цьому він затримує суперника або грубо атакує його ззаду, наприклад здійснюючи підкат і збиваючи з ніг.

Таким чином, у ситуаціях, коли, наприклад, у штрафному порушує правила воротар, що кидається в ноги форварду, який виходить один на один, або захисник, що промахується повз м'яч і збиває опонента, пропонується дозволити судді обмежитися призначенням пенальті і тільки жовтою карткою.

Читайте також:

Україна серед європейських збірних посіла 30-те місце

Суд зобов'язав ФІФА опублікувати скандальні документи

Президент ФІФА визнав помилковість обрання Росії і Катару господарями чемпіонатів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі