ФІФА заборонила росіянам приймати кримські клуби у свої чемпіонати

Поділитися
ФІФА заборонила росіянам приймати кримські клуби у свої чемпіонати
Міжнародна асоціація посилається на положення своїх статутних документів, які чітко прописують ситуацію між Кримом, Україною і Росією.

ФІФА заборонила Російському футбольному союзу приєднувати під свою юрисдикцію клуби з Криму.

Про це повідомляє портал "Футбольний клуб", у розпорядженні якого опинився документ, який пояснює офіційну позицію ФІФА з приводу намірів Російського футбольного союзу (РФС) присвоїти регіональні федерації Криму і Севастополя, а також кримські клуби, які перебувають під егідою Федерації футболу України (ФФУ).

Як випливає з тексту документа, реалізувати плани з футбольної "анексії Криму", Росії не судилося. Незважаючи на нещодавні заяви почесного глави РФС В'ячеслава Колоскова, який в інтерв'ю ИТАР-ТАСС заявляв про свою впевненість у тому, що російська сторона зможе уникнути санкцій за вступ кримської і севастопольської федерацій футболу у свій склад.

"Ваш лист поінформував нас про намір афіліювати Федерацію футболу Криму, Федерацію футболу Севастополя і кілька клубів у Російський футбольний союз (РФС) і що Ви, очевидно, просите схвалення ФІФА у зв'язку з цим", - йдеться в листі, який підписано генсеком ФІФА Жеромом Вальке.

ТАКОЖ: Суркіс жорстко розкритикував російських футбольних чиновників з кримського питання

"У цьому контексті ми хотіли б підкреслити, що відповідно до ст. 84 Статуту ФІФА асоціації, ліги або клуби, афілійовані до Члена ФІФА, можуть приєднатися до іншого Члена ФІФА або брати участь у змаганнях на території цього Члена за виняткових обставин.

Більше того, у кожному такому випадку, дозвіл має надаватися обома відповідними Асоціаціями Членами ФІФА, відповідною Конфедерацією і ФІФА. У випадку, який Ви надали нашій увазі, виглядає, що РФС має намір афіліювати асоціації та клуби, які вже входять до Федерації футболу України, а в такому разі, мабуть, повинна застосовуватися ст. 84 Статуту ФІФА.

Беручи до уваги вищевикладеное та беручи до уваги, що правова і фактична ситуація, що стосується Вашого запиту незрозуміла, ми шанобливо повідомляємо Вам, що ми не можемо розглянути питання про схвалення на даному етапі. Більше того, ми настійно рекомендуємо, щоб Генеральна асамблея РФС не афіліювала відповідні асоціації та клуби до того, як буде роз'яснено правову і фактичну ситуацію та буде отримано відповідні дозволи згідно зі ст. 84 Статуту ФІФА, за наявності необхідних умов для цього.

Окрім того, ми радимо Вам проінформувати УЄФА про цю ситуацію, бо очевидно, що це питання стосується переходу асоціацій і клубів з однієї з її асоціацій в іншу.

Clive Barda / Royal Opera House

І нарешті, ми люб'язно звертаємо Вашу увагу на той факт, що ця інформація є загальною по своїй суті і, отже, не перешкоджає тому, що може виникнути ситуація, в якій будь-який компетентний орган може прийняти рішення з цього чи подібного питання в майбутньому", - сказано в заяві ФІФА.

Нагадаємо, що на своєму екстреному засіданні 7 червня у РФС планували поставити крапку у кримському питанні - іншими словами, створити в Криму нові футбольні команди, які братимуть участь в російських змаганнях. При цьому росіяни посилалися на постійний процес консультацій з ФІФА та УЄФА. !zn

Читайте також:

Замість "Таврії" та ФК "Севастополь" в чемпіонаті Росії будуть грати "Скіф" та СК ЧФ, - ЗМІ

"Таврія" і "Севастополь" залишаться без тренерів у разі переходу в російський чемпіонат

Тренер "Іллічівця" розповів, чому "Таврії" не повинно бути в Прем'єр-лізі

Платіні розповів, коли визначиться майбутнє кримських футбольних команд

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі