ФФУ може повернути в Україну розподіл Другої ліги за регіональним принципом

Поділитися
ФФУ може повернути в Україну розподіл Другої ліги за регіональним принципом Павелко хоче спростити командам перехід на професійний рівень © footboom.com
Федерація хоче змінити формат проведення футбольних турнірів по всій країні.

Президент Федерації футболу України (ФФУ) Андрій Павелко анонсував зміни у форматі національних ліг, які можуть відбутися вже в наступному році.

"Ми будемо починати не з Прем'єр-ліги, а з аматорських ліг. У кожній області проходять чемпіонати, де беруть участь непогані команди і виступають хороші гравці, але вони не поспішають у Другу лігу і в професійний футбол взагалі", - сказав Павелко.

У якості прикладу президент навів закарпатські команди, які готові до переходу на професійний рівень, але у них немає грошей на постійні поїздки по всій країні на матчі, в результаті чого вони відмовляються від переходу в Другу лігу.

Вирішенням проблеми може стати повернення до поділу команд Другої ліги за регіональним принципом, який був скасований у 2013-му році. Таким чином, у команд турніру буде можливість грати тільки з географічними сусідами.

Варто відзначити, що в Професійній футбольній лізі України виступають 35 команд, з яких 18 - у Першій лізі, а 17 - у Другій.

Читайте також: ФФУ підписала договір з Асоціацією міст України

Нагадаємо, раніше ФФУ підписала договір про співробітництво з Асоціацією міст України.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі