Федерація хокею Росії покарана за нехтування гімном суперника

Поділитися
Федерація хокею Росії покарана за нехтування гімном суперника Російські хокеїсти покарані за неповагу © IIHF
Міжнародна федерація хокею на льоду (IIHF) винесла вердикт щодо інциденту, який стався після закінчення фіналу чемпіонату світу-2015.

Керівництво IIHF застосувало лише одну санкцію за достроковий відхід з льоду збірної Росії після закінчення фінального поєдинку проти збірної Канади (1:6) на турнірі в Чехії. Федерація хокею Росії покарана штрафом в розмірі 74 тисяч євро, про що повідомив офіційний сайт організації.

Таке відносно скромне покарання пояснюється тим, що російські хокеїсти все-таки потиснули руки суперників, а вже потім відправилися в роздягальню, але при цьому керівництво IIHF відмовляється допускати, що це було лише непорозуміння.

"IIHF вважає, що відхід з льоду російських хокеїстів - це не прикре непорозуміння. Гравці та офіційні особи збірної Росії залишили лід після короткої розмови між капітаном збірної Росії Іллею Ковальчуком і деякими російськими офіційними особами, та його жесту головою. Збірній Росії повинно бути відомо про процедуру церемонії закриття, враховуючи їх досвід на чемпіонатах світу. Відкриті ворота не мали ніякого значення у цій ситуації", - говориться у заяві організації.

Подія сталася в травні, коли в Чехії проходив чемпіонат світу з хокею. Збірна Росії розгромно поступилася у фіналі канадцям з рахунком 1:6, після чого російські гравці не стали чекати гімну Канади, а залишили лід.

Федерація хокею Росії ще може оскаржити дане рішення в апеляційному комітеті IIHF протягом семи днів з моменту його отримання.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі