Еліна Світоліна стала найтитулованішою тенісисткою-юніором у світі

Поділитися
Еліна Світоліна стала найтитулованішою тенісисткою-юніором у світі © http://bakucup.az/
Другий рік поспіль українка виграє турнір у Баку. Завдяки перемозі вона зберегла свої позиції в світовому рейтингу і стала володаркою престижного титулу.

Захистивши свій титул на турнірі серії WTA в Баку, 19-річна українська тенісистка Еліна Світоліна увійшла в історію світового тенісу як найтитулованіша юніорка.

Останньою тенісисткою, яка до досягнення 20-річного віку як мінімум двічі брала титули серії WTA, є росіянка Анастасія Павлюченкова, яка у статусі тінейджера в 2010 і 2011 року перемагала на турнірах у Стамбулі і Монтерреї (двічі).

20-річний ювілей Еліна Світоліна відсвяткує 12 вересня нинішнього року.

У фіналі турніру у Баку Світоліна не залишила шансів сербці Бояні Йовановскі, яка була переможницею змагань у 2012 році. Примітно, що на шляху до фіналу українка програла лише в одному сеті - італійці Франчесці Скьявоне. А у вирішальному поєдинку Світоліна взяла ініціативу в свої руки, вигравши першу партію 6:1, а потім довела розпочату справу до логічного кінця- 7:6 (2).

Зазначимо, що це не перше досягнення Світоліної, пов'язане з її віком: раніше вона стала першою українкою, яка увійшла у топ-70 світового рейтингу у віці 18 років.

Додамо, що в активі Світоліної є ще й перемога на турнірі WTA 125 в Індії. На сьогоднішній день українка займає 38-й рядок у світовому рейтингу, однак у найближчій перспективі їй по силам зійти на 31-32-ге місця. !zn

Читайте також:

Українка Світоліна вперше в кар'єрі вийшла до третього кола турніру Великого Шолома

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі