Екстремал Фелікс Баумгартнер про стрибок з висоти 39 км: Це було схоже на пекло (ВІДЕО)

Поділитися
43-річний парашутист, відомий як «Безстрашний Фелікс», тільки зараз усвідомив, наскільки близькою була катастрофа. Сильний тиск і неконтрольоване обертання за довільними осями, від якого могли лопнути його очі і кровоносні судини в мозку, перевершили передстартові прогнози.

Австрійський екстремал Фелікс Баумгартнер, перший у світі надзвуковий парашутист, поділився враженнями від рекордного стрибка зі стратосфери з висоти 39 км, який він здійснив минулої неділі. Він ризикував впасти на землю без свідомості, але всі 4 хвилини і 20 секунд вільного падіння відчайдушно боровся за своє життя.

43-річний парашутист, відомий як «Безстрашний Фелікс», тільки зараз усвідомив, наскільки близькою була катастрофа. Сильний тиск і неконтрольоване обертання за довільними осями, від якого могли лопнути його очі і кровоносні судини в мозку, перевершили передстартові прогнози.


«Вихід з капсули був акробатично ідеальний, - наводить слова Баумгартнера The Telegraph. - Я вирішив, що контролюю ситуацію, але потім почалися проблеми. Кілька секунд я був упевнений, що впаду на землю без свідомості. Дякувати богу, мені вдалося зупинити обертання, це було страшенно важко. Набагато складніше, ніж ми припускали заздалегідь».

- Австрійський скайдайвер здійснив рекордний стрибок з парашутом зі стратосфери (ВІДЕО)

«Я наче був у пеклі, - згадує Фелікс. - Все оберталося перед очима і було незрозуміло, чи зможу я вийти з цього штопора чи ні. Це як плавати, не торкаючись води. Щоразу, коли тебе перевертає, доводиться заново з'ясовувати, де ти і що тепер робити. Я боровся до кінця, тому що знав: повинен настати момент, коли я зможу з цим впоратися. І я впорався».

Австрієць встановив рекорди найвищого і найбільш швидкісного стрибка з парашутом. У польоті він подолав звуковий бар'єр, але нічого незвичайного не помітив: «Я не відчув акустичного удару, я думаю, це відбувається позаду вас».

Він також підкреслив, що без звичних орієнтирів «ви не усвідомлюєте, як швидко ви подорожуєте».

Фелікс Баумгартнер підтвердив, що цей екстремальний стрибок стане останнім у його кар'єрі. На Новий рік він планує одружитися зі своєю подругою Ніколь і оселитися у Швейцарії, де пересяде на вертоліт і буде підробляти гірським рятувальником.

Рекордсмен також пообіцяв опублікувати книгу про його відчайдушні спортивні досягнення і відчуття в стані вільного польоту. !zn

Читайте також:

Норвезький екстремал вижив, зірвавшись з висоти 1200 метрів (ВІДЕО)

Австрійський парашутист стрибнув з висоти 29 кілометрів (ВІДЕО)

Колумбійський екстремал пролетів 10 кілометрів без парашута (відео)

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі