Двоє українських фігуристів пробилися до фіналу чемпіонату Європи

Поділитися
Двоє українських фігуристів пробилися до фіналу чемпіонату Європи Яків Годорожа зумів пробитися у фінал © ufsf.org
У Будапешті проходить європейський форум з фігурного катання, який вважається для більшості учасників останньою перевіркою сил перед Олімпійськими іграми.

Українські фігуристи Наталія Попова і Яків Годорожа вдало пройшли виконання короткої програми на чемпіонаті Європи у Будапешті.

20-річна Попова набрала в сумі 47,01 балів і тепер виступить у фіналі. Те саме вдалося виконати і 20-річному Годорожі - щоправда одеський спортсмен через більш щільні результати суперників виявився зі своїми 57,09 пунктами аж на 21-й сходинці турнірної таблиці, але в підсумку пройшов кваліфікацію.

Фінальні прокати у жінок відбудуться 17 січня у вечірню сесію, а удень на лід льодової арени столиці Угорщини вийдуть чоловіки.

Втім, розраховувати на медалі у Будапешті, як це було 10 років тому, коли на ЧЄ-2004 вперше на третю сходинку п'єдесталу піднялися майбутні призери Ігор у Турині-2006 в танцях Олена Грушина і Руслан Гончаров, а срібло завоювала Олена Ляшенко, сьогодні українцям можна хіба що у мріях. По-перше, занадто великий відрив перед вільною програмою, по-друге, обидва спортсмени - молоді і поки не показують таку необхідну для вдалих результатів стабільність.

Слід зазначити, що крім одиночного катання Україну представлено в Будапешті спортивними та танцювальними парами. Ці спортсмени, так само як і Годорожа з Поповою пробилися до складу олімпійської збірної, тому для них континентальна першість також стане хорошим іспитом перед Сочі. Однак можна з жалем сказати, що танцювальний дует Шивон Хікін-Кенеді і Дмитро Дунь у підсумку показали дуже слабкий прокат у короткій програмі і не зуміли пробитися у фінал.

Спортивна пара Юлія Лаврентьєва та Юрій Рудик вийде на лід з короткою програмою в ранкову сесію 17 січня.

Нагадаємо, що відбір в олімпійську команду України відбувся на чемпіонаті України, який пройшов у рамках міжнародного турніру Ukrainian Open у грудні 2013 року. !zn

Читайте також:

На чемпіонаті світу в Канаді українські фігуристи завоювали дві олімпійські ліцензії

Українська лижниця завоювала золото на Всесвітніх Студентських іграх

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі