Дворазовий володар Кубка Стенлі з Донецька завершив кар'єру

Поділитися
Дворазовий володар Кубка Стенлі з Донецька завершив кар'єру Олег Твердовський двічі вигравав Кубок Стенлі © sportobzor.ru
Олег Твердовський, єдиний відомий у світі вихованець донецького хокею, прийняв рішення повісити ковзани на цвях у віці 37 років.

Дворазовий володар Кубка Стенлі у складі "Нью-Джерсі Девілз" і "Кароліни Харикэйнз" Олег Твердовський прийняв рішення про завершення кар'єри.

Про рішення 37-річного вихованця донецького хокею повідомив його агент Сергій Ісаков, який зазначив, що однією з головних причин для завершення кар'єри його підопічним стало бажання присвятити себе родині. За його словами, Твердовський мав кілька пропозицій від клубів Континентальної хокейної ліги, однак прийняв рішення залишити великий спорт.

У нинішньому сезоні Твердовський не виступав у жодній професійній команді, а останнім його клубом став російський "Металург" з Магнітогорська.

Олег Твердовський народився у 1976 році в Донецьку і в цьому ж місті почав займатися хокеєм, коли на початку 1980-х в ньому була відкрита хокейна школа. Проте через 10 років з шайбою на Донбасі було тимчасово покінчено і Твердовський прийняв пропозицію школи московських "Крил Рад", де й розпочався його славний шлях у великому хокеї.

ТАКОЖ: Володар двох Кубків Стенлі Руслан Федотенко повертається в Україну

За 20-річну кар'єру Твердовський виступав за "Анахайм", "Вінніпег", "Фінікс", "Нью-Джерсі", "Кароліну", "Лос-Анджелес", "Крила Рад", "Авангард", "Торос" і магнітогорський "Металург". У НХЛ у регулярному чемпіонаті і плей-офф він провів 758 матчів і набрав 331 (77+254) очко.

Крім перемоги в Кубку Стенлі в сезонах 2002/03 і 2005/06, Твердовський ставав чемпіоном світу у складі збірної Росії, а також володарем бронзової медалі Олімпійських ігор-2002. В чемпіонатах Росії він двічі вигравав чемпіонство і один раз Кубок Гагаріна.

Зазначимо, що Твердовський так і не почав грати у донецькому "Донбасі", хоча за деякою інформацією, клуб намагався здобути єдиного відомого у хокейному світі корінного донеччанина. Однією з причин відмови Твердовського фахівці вважають історію з викраденням матері хокеїста в 1990-х роках, в якій був замішаний колишній тренер Твердовського у Донецьку Сергій Петров, який в нинішній час працює в одній з дитячих шкіл "Донбасу".

Нагадаємо, що ще одним вихованцем українського хокею, який піднімав над головою головний трофей Національної хокейної ліги, є Руслан Федотенко. Зараз киянин виступає у складі донецького "Донбасу". !zn

Читайте також:

Американський хокеїст, який відмовив Обамі, повертається на лід

Російський коментатор КХЛ в прямому ефірі закликав відпрацьовувати силові прийоми опозиції

Хокеїст "Піттсбург Пінгвінз" вирвав собі два зуби прямо на лаві запасних

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі