Дуель іспанців і англійців в 1/2 фіналу Ліги Чемпіонів знову перетворилася на нудне видовище

Відео
Поділитися
Дуель іспанців і англійців в 1/2 фіналу Ліги Чемпіонів знову перетворилася на нудне видовище © clubatleticodemadrid.com
"Атлетіко" і "Челсі" не зуміли потішити глядачів забитими голами. Такий результат матчу у Мадриді, звичайно, більш вигідний англійському клубу - у Лондоні у команди Жозе Моурінью з'явиться більше козирів.

Мадридський "Атлетіко" не зумів обіграти "Челсі" на своєму стадіоні у першому матчі 1/2 фіналу Ліги Чемпіонів - протистояння завершилося нульовою нічиєю.

Поєдинок відбудеться 30 квітня у Лондоні і цілком ймовірно, що команднам може не вистачити 90 хвилин для визначення переможця.

Востаннє на цій стадії розіграшу турніру обидві команди йшли з поля без забитих голів в сезоні-2008/09. Примітно, що тоді стосунки з'ясовували іспанська та англійська команди - "Барселона" та"Челсі". У поєдинку у столиці Великобританії каталонці і лондонці знову розійшлися миром - 1:1. Завдяки м'ячу на чужому полі у фінал пройшла "Барса", обігравши у матчі за трофей "Манчестер Юнайтед" 2:0.

Після яскравої перемоги над "Барселоною" в 1/4 фіналу, а також двох результативних поєдинків "матрацників" у чемпіонаті Іспанії вболівальники чекали рішучих дій в історичному, перше за 40 років півфіналі чемпіонського турніру.

Тим більше, що лондонці поступилися у черговому матчі англійського чемпіонату найгіршій команді ліги "Сандерленду" - на своєму полі 1:2. Те, що це потім може коштувати "синім" золотих медалей, питання одне. Важливо інше - через три (!) дні команді Моурінью треба було шукати нові моральні сили для суперництва з сильним, добре атакуючим опонентом. Який, до того ж, не зазнав ще жодної поразки в ліговському сезоні - 8 перемог, 2 нічиї - унікальне досягнення в ЛЧ-2013/14.

З одного боку Моурінью міг виставити проти такої команди свій традиційний спосіб захисту. З іншого, можна було спробувати щастя на контратаках - як в Парижі, коли саме один забитий м'яч по суті і вирішив результат протистояння з ПСЖ.

За фактом ж тренеру довелося вирішувати завдання ще більш складні: після невдалого приземлення на 15-й хвилині травму отримав воротар Петр Чех - його майже відразу ж замінив Марк Шварцер. Однак досвідчений австралієць не підвів Особливого. Вихід на поле 41-річного воротаря ніби додав польовим гравцям більше сил, а "Атлетіко" з кожною проведеною даремно атакою втрачав упевненість.

Але подібний героїзм гостей дорого коштував "Челсі": в середині другого тайму, коли у черговий раз їм вдалося відбити серію наступів "Атлетіко", попередження отримали Френк Лемпард і його колега по центральній осі Джон Обі Мікел. А захисник Джон Террі травмувався. У час, що залишився, обійшлося без неприємних несподіванок для "синіх", а ось лідер атак "матрацників" Дієгу Коста був неточним.

У повторному матчі у лондонців, незважаючи на можливий пропуск матчу чотирма гравцями основи, може з'явитися додатковий козир - підтримка трибун і неймовірний настрій Жозе Моурінью, який безсумнівно передасться футболістам. Це підтвердила нещодавня зустріч з ПСЖ, коли "Челсі" вдалося у нелегкому протистоянні буквально вигризти необхідний результат за п'ять хвилин до фінального свистка.

Ліга чемпіонів

1/2 фіналу

Перший матч

"Атлетіко" (Іспанія) - "Челсі" (Англія) - 0:0

"Атлетіко": Куртуа, Хуанфран, Годін, Міранда, Луїс Філіпе, Коке, Габі, Маріо Суарес (Соса, 79), Рауль Гарсія (Вілья, 86), Дієгу (Арда Туран, 60), Дієгу Коста.

"Челсі": Чех (Шварцер, 18), Аспілікуета, Террі (Шюррле, 73), Кейхілл, Коул, Рамірес, Обі Мікел, Давид Луїз, Лемпард, Вілліан (Ба, 90+4), Фернандо Торрес.

Попередження: Лемпард, 64. Габі, 75. Обі Мікел, 75. Міранда, 89. Ба, 90+5.

Суддя: Ерікссон (Швеція).

22 квітня. Мадрид. Стадіон "Вісенте Кальдерон".

Зазначимо, що 23 квітня у тому ж Мадриді, проте вже на стадіоні "Сантьяго Бернабеу" глядачам навряд чи доведеться нудьгувати: на поле вийдуть дев'ятиразовий володар Кубка Чемпіонів місцевий "Реал" і на чотири трофеї менш титулована мюнхенська "Баварія". Команди в нинішньому розіграші турніру майже постійно вважалися букмекерами головними фаворитами сезону. Поєдинок розпочнеться о 21:45. !zn

Читайте також:

Мессі провалив матч 1/4 фіналу ЛЧ проти "Атлетіко": нападник зіграв, як воротар

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі