Дубль Калініча приніс "Дніпру" першу перемогу в Лізі Європи

Поділитися
Дубль Калініча приніс "Дніпру" першу перемогу в Лізі Європи Нікола Калініч став рятівником "Дніпра" у Лізі Європи © Roger Price
На заповненому стадіоні в столиці Азербайджану український клуб зумів заробити перші три очки в груповому турнірі. Тепер підопічні Мирона Маркевича можуть продовжити боротьбу за путівку в плей-офф.

Дніпропетровський "Дніпро" обіграв на виїзді азербайджанський "Карабах" 1:0, вперше відсвяткувавши перемогу в груповому турнірі Ліги Європи. Обидва голи українців записав на свій рахунок хорватський легіонер Нікола Калініч.

Таким чином, "Дніпро" набрав 4 очка в групі F і вийшов на друге місце. Подальша доля дніпрян буде залежати від результату матчу "Сент-Етьєн" - "Інтер", який почався на годину пізніше зустрічі в Баку.

Дніпряни виходили на поєдинок у незвичному статус аутсайдера і з великим бажанням не тільки поквитатися за поразку в Києві, але і показати впевнену гру. Чи жарт, за три гри групового етапу "синьо-біло-блакитні" не забили жодного гола. Тому хвилювання наклало певний відбиток на дії українців. Хвилювання призводило до безглуздих помилок і незібраність в обороні.

Але поступово команді Маркевича вдалося впоратися з мандражом: як наслідок, команда розіграла блискучу комбінацію і відкрила рахунок. Руслан Ротань і Артем Федецький на правому фланзі атаки ударами п'ятою (!) доставили м'яч на Романа Зозулю, який прострілив у штрафну. А там - Нікола Калинич показав свою майстерність.

Незабаром "Дніпро" міг подвоїти перевагу і фактично знято всі питання про переможця. Але Євген Коноплянка не розібрався у вигідній ситуації. Поступово гра заспокоїлася і господарям вдалося зрівняти рахунок - зі штрафного точно пробив здалеку Лерой Георг.

Після перерви жодній з команд не вдавалося заволодіти перевагою. Але все ж клас "Дніпра" зіграв свою роль: спочатку Зозуля ледь не забив з подачі Ротаня, а незабаром всі свої найкращі якості показав Калініч. Хорват продавив суперника у штрафному і стоячи спиною до воріт вразив ціль.

В час, що залишився, дніпряни спокійно контролювали гру і прийшли до логічного завершення поєдинку - 2:1.

Ліга Європи

Груповий турнір

4-го туру

Група F

"Карабах" (Азербайджан) - "Дніпро" (Україна) - 1:2 (1:1)

Голи: Калініч, 15 (0:1). Георг, 36 (1:1). Калініч, 73 (1:2).

"Карабах" (Агдам): Шехич, Садигов, Гусейнов, Аголлі, Медведєв, Гараєв, Георг (Надиров, 65), Рейналду, Муарем, Ришард Алмейда, Юсифов (Тагієв, 77).

"Дніпро" (Дніпропетровськ): Бойко, Чеберячко, Федецький, Мазух, Стрініч (Канкава, 46), Дуглас, Ротань (Кравченко, 90), Коноплянка, Бруну Гама (Шахов, 85), Калініч, Зозуля.

Попередження: Гусейнов, 45+1. Калініч, 45+1. Канкава, 49. Ротань, 51.

Суддя: Гіль (Польща).

6 листопада. Баку. Стадіон імені Тофіка Бахрамова.

Наступний матч "Дніпро" проведе 27 листопада на виїзді проти "Інтера", і цей поєдинок стане напевно вирішальний для українців.

Читайте також: У "Дніпрі" вважають, що їхній команді вже нікуди відступати

На початку групового турніру головний тренер "Дніпра" Мирон Маркевич припустив, що доля його команді в Лізі Європи вирішиться в останньому матчі турніру.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі