"Донбас" опинився на межі вильоту з Кубка Гагаріна

Відео
Поділитися
"Донбас" опинився на межі вильоту з Кубка Гагаріна © hcdonbass.com
Лише одна невдача розділяє донецьку команду від кінця сезону. Підопічним Андрія Назарова доведеться проявити бійцівський характер, щоб не вилетіти з турніру вже найближчими днями.

Донецький "Донбас" зазнав поразки від празького "Лева" у п'ятому матчі чвертьфінальної серії плей-офф Кубка Гагаріна.

Завдяки перемозі 3:1 на своєму майданчику пражани повели у чвертьфіналі 3-2. Шостий поєдинок, який може стати для української команди останнім у сезоні, відбудеться 28 березня на льоду донеччан. Буде це Братислава, де наказала українцям грати КХЛ, або Донецьк, стане відомо найближчим часом. Адже у "Донбасі" все ще сподіваються на прихильність Ліги і на скасування "політичного", на думку керівництва клубу, рішення.

Після найдовшого овертайму в історії КХЛ і, до речі, всього російського хокею, команди обмінялися перемогами. Причому, на відміну від серії з ризьким "Динамо" результати матчів виглядали дійсно "по-плей-оффівськи" - з різницею в одну шайбу і невеликою кількістю голів. Хокеїсти розуміли ціну кожної помилки, однак у 5-й грі їх припускалися в основному українці: спочатку "Донбас" не зумів скористатися видаленням суперника, і тут же поплатився за марнотратство та неуважність. Протягом 10 хвилин суперник двічі вражав ворота Майкла Лейтона.

Після чого Назаров зробив чергову заміну голкіпера - на лід вийшов словак Ян Лацо. Більш досвідчений в європейських баталіях голкіпер вселив впевненість у дії польових гравців. На початку другого періоду Дмитро Кагарлицький вивів команду вперед, але, як виявилося, створити щось більше гостям суперник не дозволив. А за дев'ять секунд до фінальної сирени швед Патрік Закріссон вразив вже порожні ворота "Донбасу" - 3:1.

"Лев" (Прага, Чехія) - "Донбас " (Донецьк, Україна) - 3:1 (2:0, 0:1, 1:0)

Голи: 04:13 Репік (Бірнер) - 1:0, 12:26 Закріссон (Азеведо) - 2:0, 22:32 Кагарлицький - 2:1, 59:51 Закріссон (Репік - п.в.) - 3:1.

Лев: Веханен; Шевц - Мяєнпя, Закріссон - Новотни - Азеведо; Ойстрик - Німець, Сікач - Врана - Тернберг; Граньяні - ОБірн, Бирнер - Капанен - Репік; Мікуш - Накладал, Кубалік - Цингел - Матаї.

Донбас: Лейтон (12:26 - Лацо); Коларж - Конєв, Лайне - Віртанен - Робітайл; Подградські - Вілсон, Дадонов - Федотенко - Якуценя; Сільницький - Разін, Кагарлицький - Варламов - Кашпар; Торяник - Белухін - Захаров; Петрухно.

Кидки: 29 - 27.

Штраф: 10 - 6.

Рахунок у серії: 3-2 (перший матч - 5:2, а другий - 3:4 от, третій - 3:2 от, четвертий - 1:3).

Відзначимо, що в іншій серії конференції Захід "Локомотив" вийшов уперед 3-2 у протистоянні зі СКА із Санкт-Петербурга. На Сході вже визначився фіналіст конференції - магнітогорський "Металург" розібрався з новосибірським "Сибіром" - 4-0. "Салават Юлаєв" веде в серії 3-1 з казахстанським "Барисом". !zn

Читайте також:

"Донбас" розгромлений суперником у першому матчі 1/4 фіналу Кубка Гагаріна

Збірна України зіграє в Хабаровську з командами КХЛ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі