"Донбас" очолив скандальний тренер, перший російський тафгай у НХЛ Андрій Назаров

Поділитися
"Донбас" очолив скандальний тренер, перший російський тафгай у НХЛ Андрій Назаров Андрій Назаров - головний тренер "Донбасу"
Український представник у Континентальній хокейній лізі отримав нового головного тренера, яким став відомий російський фахівець з вибуховим характером.

Керівництво донецького "Донбасу" досягло угоди про підписання дворічного контракту з Андрієм Назаровим, який очолить тренерський штаб головної команди клубу.

Найближчим часом російський фахівець прибуде до Донецька для знайомства з керівництвом клубу і клубною інфраструктурою, повідомляє прес-служба донеччан.

Зазначимо, що в нинішньому сезоні Назаров працював на посаді головного тренера череповецької "Северсталі", з якої зміг дійти до півфіналу плей-офф західної конференції КХЛ.

Андрію Назарову - 38 років, він провів близько 600 матчів у Національній хокейній лізі і вважається першим російським бійцем у найсильнішому заокеанському чемпіонаті. Більшу частину кар'єри в НХЛ Назаров виступав у "Сан-Хосе Шаркс", де і запам'ятався уболівальникам як "тафгай" - гравець, який спеціалізується на хокейних боях.

Щодо тренерської кар'єри, то молодий фахівець встиг потренувати такі клуби як "Трактор" і "Витязь", яким прищеплював жорсткий канадський стиль гри. Працював молодий фахівець і в тренерському штабі збірної Росії.

Зокрема, підмосковний "Витязь" мав славу команди забіяк. У минулому сезоні Назаров відзначився скандалом з уболівальниками мінського "Динамо": на льодовій арені в столиці Білорусі він, перебуваючи на тренерській лавці, почав сваритися з фанатами і як вагомий аргумент пред'явив ключку.

Також відома в хокейних колах історія, коли в роздягальні "Трактора" в Назарова стався серйозний конфлікт з українським нападником Костянтином Касянчуком, який, за деякою інформацією, переріс у бійку.

Тим не менш, Назаров в останні роки заслужив репутацію талановитого, молодого і перспективного спеціаліста, доброго друга для гравців, за якого команда стане горою. Вочевидь, саме з цієї причини "Донбас" і ухвалив рішення підписати замість Назарова звільненого в кінці сезону словака Юліуса Шуплера, який вів, на думку багатьох експертів, незрозумілу кадрову політику в клубі.

Нагадаємо, що в дебютному для "Донбасу" сезоні-2012/13, український клуб не зумів пробитися в плей-офф-офф Кубка Гагаріна, проте виграв Континентальний Кубок, досить середній європейський турнір.

Слід також зазначити і те, що в наступному сезоні "Донбас" буде представлено юніорським складом у Молодіжній хокейній лізі, де виступають гравці віком до 21 року. Наставником цієї команди стане один з найперспективніших українських тренерів Олександр Годинюк, який два роки пропрацював у київському "Соколі", юніорській та молодіжній збірних. !zn

Читайте також:

У фіналі Кубка Гагаріна відбудеться "українське дербі"

У матчі американської ліги хокеїсти влаштували масову бійку на лавці запасних

Хокейний "Донбас" звільнив тренера за невдачі на фініші чемпіонату

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі