До подвигу "Барселони" і виходу в 1/4 фіналу "Арсеналу" не вистачило одного гола

Відео
Поділитися
До подвигу "Барселони" і виходу в 1/4 фіналу "Арсеналу" не вистачило одного гола "Арсеналу" не вистачило зовсім трохи для виходу у чвертьфінал © uefa.com
Лондонський клуб у матчі-відповіді 1/8 фіналу Ліги Чемпіонів зумів двічі забити записному фаворитові "Баварії" на її стадіоні, проте двох м'ячів не вистачило для загального успіху. В іншому поєдинку іспанська "Малага" вперше у своїй історії зуміла пробитися у чвертьфінал головного європейського клубного турніру.

Визначилися всі чвертьфіналісти Ліги Чемпіонів: до "Реала", "Барселоні", "Боруссії", ПСЖ, "Галатасарая" і "Ювентуса" приєдналися "Баварія" і "Малага". Жеребкування відбудеться 15 березня.

На відміну від випадку з "Барселоною", якій після першого раунду 1/8 фіналу Ліги Чемпіонів треба було забивати як мінімум два голи у ворота "Мілана" та ще й на рідному "Ноу Камп", в успіх "Арсеналу" у Мюнхені вірили тільки віддані вболівальники клубу. І, напевно, ще футболісти. Тим не менш, підопічні Арсена Венгера були близькі до того, щоб пройти у чвертьфінал. Після 1:3 їм необхідно було перемагати у три м'ячі.

Лондонці наблизилися до мрії вже на 3-й хвилині матчу. Тео Волкотт скористався тим, що його візаві підсковзнувся, зробив простріл, а Олів'є Жиру підставив ногу - рахунок відкрито! Проте розвинути свій успіх "канонірам" не вдається, адже їм протистояв сильний суперник зі злагодженими у всіх лініях діями. Пішла б гра у того ж Арьєна Роббена і мюнхенці зняли б всі питання про переможця. Однак і в другому таймі інтрига жила.

"Баварія" створила багато небезпечних моментів біля воріт "Арсеналу", а одного разу Роббен не зумів переграти голкіпера Лукаша Фабіанскі у ближньому бою. Як би там не було, але крапку у матчі поставив "Арсенал" - головою відзначився Лоран Косельні. Фінального штурму у лондонців не вийшло - "Баварія" вийшла переможцем з двохматчевого протистояння.

В іншому матчі 1/8 фіналу іспанська "Малага" вирвала перемогу у "Порту" 2:0 і за сумою двох зустрічей пройшла далі. Ця перемога стане для іспанців історичною - адже раніше клуб не пробивався так далеко по турнірних сходах Ліги Чемпіонів.

"Малагу" багато хто вважав "темною конячкою", а вона стала справжньою сенсацією 1/8 фіналу. Після поразки 0:1 в Порту в іспанців залишалися хороші шанси на подолання португальського бар'єру. І вони сповна скористалися наданою можливістю: наприкінці першого тайму Іско відкрив рахунок, а на старті другого гості ще й залишилися вдесятьох - за другу жовту був видалений Дефур. Під завісу зустрічі "Малага" все ж дотиснула суперника - парагваєць Роке Санта Крус, який колись подавав надії в "Баварії", ударом головою подвоїв рахунок - 2:0. "Порту" пішов вабанк, але марно.

"Малага" стала третім іспанським клубом у чвертьфіналі Ліги. !zn

Читайте також:

"Барселона" не залишила каменя на камені від "Мілана" і виходить у чвертьфінал

"Баварія" розбирається з "Арсеналом", у протистоянні "темних конячок" перемагає "Порту"

Катарські шейхи створять альтернативу Лізі Чемпіонів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі