"Дніпро" та "Динамо" мають впевнено крокувати до чвертьфіналу Ліги Європи - експерт

Поділитися
"Дніпро" та "Динамо" мають впевнено крокувати до чвертьфіналу Ліги Європи - експерт Вболівальники вірять в українські клуби у Лізі Європи © football.ua
Екс-футболіст збірної України, а нині - футбольний експерт Іван Гецко вважає, що рівень українських клубів - вищий за тих суперників, з якими вони зустрінуться в 1/8 фіналу Ліги Європи.

Представникам України у Лізі Європи - київському "Динамо" та дніпропетровському "Дніпру" в цілому повезло з жеребкуванням 1/8 фіналу. Кияни зіграють з англійським "Евертоном", а дніпропетровці - з голландським "Аяксом".

Футбольний експерт Іван Гецко вважає, що обидва українські клуби повинні проходити суперників, бо мають вищу кваліфікацію. В першу чергу важливо те, що "Аякс" та "Евертон" не можуть похвалитись стабільними та успішними виступами у власних чемпіонатах.

"Потрібно забути про ту зіркову команду, котру ми пам'ятаємо за виступами у Лізі Чемпіонів", - говорить експерт про суперника "Дніпра".

Читайте також: Незважаючи на вихід до 1/8 фіналу, Маркевич задоволений діями футболістів "Дніпра"

"Після того "божі діти" неодноразово зазнавали кадрових пертурбацій. Бачимо, що в своїй першості їх серйозно лихоманить. Як наслідок, амстердамці повністю випали із чемпіонських перегонів. Як на мене, це красномовно свідчить про те, що не все так гладенько й добре в нашого візаві. Отож із нідерландцями можна грати. "Аякс" - прохідний варіант", - цитує "Український футбол" Гецка.

На думку експерта, у парі "Дніпро" - "Аякс" немає явного фаворита. А ось у протистоянні динамівців та "ірисок" - більше шансів на перемогу саме у представника України.

"Наскільки я слідкую за англійською першістю, "Евертон" останнім часо перебуває на 12-13 місцях. Отож ніяких надзавдань вони не переслідують. Можливостей для регулярних виступів у Лізі Європи у ліверпульців теж немає. Киянам потрібно вдало використати набутий досвід та бойовий настрій після матчів із "Ґенґамом". Тим більше, для українських гравців зараз важливо довести, що вони не гірші за легіонерів і можуть давати результат навіть на європейському рівні", - резюмував Гецко.

Нагадаємо, що у 1/16 фіналу динамівці зламали супротив французського "Ґенґама" (перший матч 1:2, другий - 3:1), а підопічні Мирона Маркевича - грецького "Олімпіакоса" (2:0 та 2:2). У свою чергу "Евертон" здолав швейцарський "Янг Бойз" (3:1 та 4:1), а "Аякс" - польську "Легію" (1:0 та 3:0).

Читайте також: 1/16 фіналу Ліги Європи: результати матчів, відео голів

Цікаво, що провідна букмекерська контора William Hill та її аналітики не вірять в українські команди у Лізі Європи. Букмекери вважають, що українці не є фаворитами своїх протистоянь. Притому, що у киян менше шансів пройти "Евертон", ніж у "Дніпра" "Аякс", припускають англійські аналітики.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі