"Дніпро" став третьою українською командою, яка вийшла у півфінал єврокубків

Поділитися
"Дніпро" став третьою українською командою, яка вийшла у півфінал єврокубків © ФК Днепр
Завдяки домашній перемозі над "Брюгге" дніпропетровці вперше в історії вийшли до 1/2 фіналу Ліги Європи. Вперше з сезону-2008/09 на цій стадії буде українська команда.

У матчі-відповіді 1/4 фіналу Ліги Європи дніпропетровський "Дніпро" на своєму полі в Києві з рахунком 1:0 переграв бельгійський "Брюгге", досягнувши історичного досягнення. Вперше дніпряни зіграють у півфіналі європейського клубного турніру.

Єдиний гол записав на свій рахунок Євген Шахов, який вийшов на заміну в перерві. Перша зустріч між командами завершилася внічию (0:0), що дозволило українському клубу вийти в півфінал турніру.

Таким чином, "Дніпро" став третьою українською командою, якій вдалося дійти до півфіналу єврокубків. Раніше на цій стадії грали київське "Динамо" та донецький "Шахтар". При цьому кияни двічі грали в 1/2 фіналу Кубка чемпіонів, Кубка обладаталей Кубків, а одного разу зустрілися з "Шахтарем" у Кубку УЄФА, який став останнім в історії і трансформувався в Лігу Європи.

Що стосується "Дніпра", то ця команда двічі, ще в часи СРСР, грала в 1/4 фіналу Кубка чемпіонів, але всякий раз вилітала на цій стадії.

Читайте також: Суркіс вважає, що "Дніпру" попався більш складний суперник, ніж "Динамо"

Таким чином, Україна зберегла одного представника в єврокубках-2014/15. Київське "Динамо" вилетіло на стадії 1/4 фіналу Ліги Європи, поступившись за сумою двох матчів "Фіорентині" (1:1 та 0:2).

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі