"Дніпро" і "Севілья" врятували футбол в найтемніший день в його історії - Goal

Поділитися
"Дніпро" і "Севілья" врятували футбол в найтемніший день в його історії - Goal Емоції фіналу: радість переможців і сльози переможених © ФК Днепр
27 травня в Швейцарії розгорівся справжній скандал навколо чиновників ФІФА. А ввечері футболісти "Дніпра" і "Севільї" показали, що головним у футболі залишається спорт, а не гроші і закулісні ігри.

Іноземні ЗМІ гідно оцінили гру українського "Дніпра" проти "Севільї" в фіналі Ліги Європи, який відбувся 27 травня у Варшаві і завершився перемогою іспанської команди 3:2.

Другий за рангом європейський клубний турнір - Ліга Європи - нарешті знайшла своє покликання: учасники фіналу зуміли розбавити найчорніший день в історії футболу захоплюючою грою. Про це пише видання Goal.

"Події в Швейцарії на деякий час змусили вболівальників у всьому світі забути про те, що футбол-це в першу чергу гра. Проте ввечері футболісти "Дніпра" і "Севільї" нагадали всім про це чудовим виконанням на полі стадіону "Національний", - пише журналіст видання Кріс Вокс.

"Здається, що з того моменту, як УЄФА подарувала одне місце в Лізі Чемпіонів переможцю младего турніру, Ліга Європи нарешті перестала дратувати футбольних гурманів. Багато в чому - завдяки українському "Дніпру", який, вдумайтеся, не провів жодного (!) з 19 поєдинків євросезону на домашньому стадіоні", - захоплюється Вокс.

Нагадаємо, що вже у першому таймі матчу глядачі побачили чотири голи на різний смак: "Дніпро" відкрив рахунок після флангового прострілу Матеуса і удару головою Ніколи Калініча, потім Гжегож Крыховяк скористався плутаниною в штрфной Дениса Бойка і пробив точно в кут. А через дві хвилини Карлос Бакка втік на побачення з українським воротарем і вивів свою команду вперед. "Дніпро" ж не зніяковів і відновив рівновагу за хвилину до виходу команд на перерву - красивим ударом зі штрафного.

У другому таймі андалузці зуміли реалізувати один із створених моментів, незважаючи на всі старання дніпрян контролювати м'яч і хід боротьби. У результаті, українці так і не зуміли створити хоча б одну нагоду для взяття воріт і програли 2:3.

"Севілья" і "Дніпро" видали один з кращих фіналів Ліги Європи в історії", - пише Goal. - Можливо сьогодні боротьба футболу з тим болотом, в яку він сам себе загнав, виглядає не так оптимістично. Однак такі поєдинки напевно допоможуть гри мільйонів у цій нелегкій справі", - резюмував автор.

"Дніпро" став третьою українською командою, яка зіграла у вирішальному матчі європейського клубного турніру. Але при цьому дніпряни не зуміли підтримати тенденцію, згідно з якою українські клуби жодного разу не програвали у фіналі єврокубків.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі