Дискваліфікація російських легкоатлетів триватиме до лютого 2017 року

Поділитися
Дискваліфікація російських легкоатлетів триватиме до лютого 2017 року Російські легкоатлети не зможуть виступати на міжнародних турнірах до лютого © rsport.ru
Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF) вирішила відкласти розгляд даного питання на наступний рік.

Відбулася прес-конференція інспекційної комісії, яка була створена IAAF для вирішення російської кризи. На зустрічі з журналістами стало відомо, що питання відновлення членства Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА) буде розглянуто тільки в лютому 2017 року. Отже, ізоляція російських легкоатлетів триватиме щонайменше 14 місяців.

"У січні ми маємо намір здійснити робочий візит до Росії. Потім ми підготуємо доповідь і представимо її на лютневій раді IAAF, яка і буде вирішувати питання про можливість відновлення членства ВФЛА. Я хотів би відзначити прогрес ВФЛА, який вона зробила з червня цього року. Ми побачили їх готовність до співпраці з правоохоронними органами, у Думі був прийнятий закон про протидію залученню спортсменів до застосування допінгу", - сказав голова комісії Руне Андерсен.

Нагадаємо, 13 листопада 2015 року рада IAAF у зв'язку з допінговим скандалом прийняла рішення про тимчасове відсторонення російських спортсменів від участі у змаганнях, які проводяться під егідою IAAF.

За усунення російських легкоатлетів проголосували 22 з 24 членів ради, проти - лише один. Генеральний секретар Всеросійської федерації легкої атлетики Михайло Бутов, який входить до ради IAAF, в даному голосуванні участі не брав.

Дискваліфікація означала, що спортсмени і обслуговуючий персонал з Росії не мають права брати участь у міжнародних змаганнях під егідою IAAF та Олімпійських Іграх. Виняток було зроблено лише для стрибунки у довжину Дар'ї Клішиної.

21 липня Арбітражний суд в Лозанні залишив у силі рішення IAAF про відсторонення російських легкоатлетів від участі в Олімпіаді в Ріо. Рішення CAS було прийнято одноголосно, в результаті чого збірна Росії вирушила до Бразилії не в повному складі.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі