"Динамо" вперше за три сезони зіграє в півфіналі Кубка України

Відео
Поділитися
"Динамо" вперше за три сезони зіграє в півфіналі Кубка України
Динамівці зуміли взяти реванш за кілька поспіль невдач у матчах з харківським "Металістом".

Київське "Динамо" вперше з розіграшу Кубка України сезону-2010/11 вийшло півфінал одного з найпрестижніших національних турнірів: у чвертьфіналі динамівці в хорошому стилі обіграли харківський "Металіст" 3:2.

Перемога могла мати для киян присмак відбулася помсти, однак за рахунку 3:1 спочатку Браун Ідейє не забив пенальті, а потім "Металіст" скоротив відставання, і в підсумку останні хвилини поєдинку перетворилися на підвищені переживання тренерського штабу і вболівальників "Динамо".

Таким чином, в 1/2 фіналу зіграють: донецький "Шахтар", черкаський "Славутич", одеський "Чорноморець" і київське "Динамо". Раніше, нагадаємо, "Шахтар" переміг чернігівську "Десну" 2:0 "Славутич" по пенальті здолав "Ниву" 5:4, а "Чорноморець" обіграв ФК "Тернопіль" 1:0.

Перед зустріччю з принциповим суперником динамівці всі як один стверджували: незважаючи на те, що зовсім недавно "Металіст" покинув ряд провідних футболістів, а головне - головний тренер Мирон Маркевич, ця команда представляє собою грізну силу. Як виявилося, харків'яни здали хіба що в захисних діях, і це притому, що команду поповнив універсальний футболіст оборонного характеру екс-динамівець Айїла Юссуф.

За підтримки своїх трибун "Металіст" міг досягти успіху за рахунок атаки - тут команда вже точно не стала повільніше і менш винахідливим. Проте все зіпсував швидкий гол киян: Денис Гармаш відгукнувся на пас з глибини поля, вискочив на оперативний простір і прострілив на Брауна Ідейє, який головою вразив ціль.

"Металіст" відповів досить швидко, скориставшись помилкою оборони "Динамо". Але все ж на перерву кияни вирушили в якості лідера, після того, як все той же Ідейє пробив у ближній кут воріт Олександра Горяїнова.

Другий тайм, а особливо його кінцівка могла стати одним з найприємніших подій для "Динамо" за весь сезон. Але кияни самі собі зіпсували можливу сатисфакцію: Браун Ідейє міг оформити хет-трик, пробиваючи пенальті за знесення Джермейна Ленса, але пробив вище воріт. А незабаром Юссуф скоротив рахунок до 2:3. Благо, що у час, що залишився "Динамо" зіграло зібрано і зберіг переможний рахунок.

"Металіст" - "Динамо" - 2:3 (1:2)

Голи: Ідейє, 7 (0:1). Бланко, 19 (1:1). Ідейє, 43 (1:2). Ярмоленко, 73 (1:3). Юссуф, 85 (2:3).

Нереалізований пенальті: Ідейє, 79 (вище воріт).

"Металіст" (Харків): Горяїнов, Азеведу, Папа Гуйє, Юссуф, Вільягра, Едмар, Ксьонз (Радченко, 89), Бланко, Марлос, Шав'єр, Гоменюк (Богданов, 58).

"Динамо" (Київ): Рибка, Макаренко, Драгович, Виду, Данилу Сілва, Вукоєвич, Велозу, Гармаш (Безус, 80), Гусєв (Ленс, 72), Ярмоленко, Ідейє (Сидорчук, 90+2)..

Покарання: Вукоєвич, 35. Гусєв, 39. Папа Гуйє, 54. Виду, 54. Едмар, 63. Вільягра, 90+1. Безус, 90+3 (попередження).

Судді: Вакс (Сімферополь), Андрєєв (Донецьк), Шлончак (Черкаси).

26 березня. Харків. Стадіон "Металіст".

Примітно, що в останній раз кияни перемагали "Металіст" у матчах національних змагань 6 листопада 2011 року в рамках чемпіонату Прем'єр-ліги-2011/12. Тоді "Динамо" перемогло харків'ян на їх полі 2:1.

Відзначимо, що матчі 1/2 фіналу відбудуться 16 квітня. !zn

Читайте також:

Суркіс пообіцяв вирішувати проблемні питання "Динамо" з "активними вболівальниками"

Міжнародний спортивний арбітраж залишив у силі дискваліфікацію "Дніпра"

Хуанде Рамос став четвертим тренером, двічі обіграв команду Луческу

Луческу вважає, що у "Дніпра" все ще є шанс поборотися за чемпіонство

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі