Держава повинна повернути контроль над спортом України спортивним федераціям – спеціаліст

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Держава повинна повернути контроль над спортом України спортивним федераціям – спеціаліст Український спорт потребує автономії
Центральною ланкою нової системи організації спорту мають стати спортивні клуби, об'єднані національними федераціями.

Державі варто повернути контроль над спортивною сферою України національним федераціям з видів спорту. Про це у своїй статті для DT.UA пише президент Федерації плавання України Дмитро Качуровський.

За його словами, в Україні слід забезпечити автономію спорту, порушену тоталітарною радянською системою.

"Держава зобов'язана повернути повноваження управління національним федераціям із видів спорту. Йдеться про організацію, проведення і регулювання правил змагань; комплектування й управління збірними командами; дисциплінарну відповідальність; ведення рекордів; навчання та сертифікацію суддів і тренерів; стандарти функціонування спортивної інфраструктури для проведення змагань і навчально-тренувальної роботи. ", - йдеться в статті.

Качуровський зазначає, що центральною ланкою нової системи повинні стати спортивні клуби, об'єднані федераціями. Відповідний статус мають отримати діючі спортивні школи всіх форм власності.

"Усі процеси руху грошових коштів мають бути прозорими, передбачуваними, побудованими на відкритих конкурентних умовах. (Тут неминучий опір чиновництва, що звикло до ручного розподілу цих коштів)", - підкреслює автор.

Президент Федерації, при цьому, вважає, що державне фінансування спорту слід зберегти, причому як на національному рівні, так і на місцях.

Важливо також забезпечити збереження спортивних шкіл, тренерського потенціалу, методичних ноу-хау, спортивних баз та об'єктів, не допускаючи їх необґрунтованого перепрофілювання.

"Потрібно організувати реформу як проект: створити технологію, організувати менеджмент реформи і проектний офіс, точно сформулювати техзавдання, забезпечити ресурс та чітку кооперацію з органами законодавчої і виконавчої влади. І тоді, при оптимістичних прогнозах, через два роки ми зможемо побачити результат - платформу для стабільного зростання сфери фізичної культури та спорту в Україні", - підсумував автор.

Детальніше про реформу спортивної сфери України читайте у статті Дмитра Качуровського "Спорт в Україні - перспективи, можливості, смисли" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі