"Чорноморець" побореться з "Шахтарем" за третій в історії Кубок України

Поділитися
"Чорноморець" побореться з "Шахтарем" за третій в історії Кубок України "Чорноморець" дотиснув-таки "Дніпро" © moskva.com
Одесити втретє вийшли у фінал турніру, а донеччани - утринадцяте.

Півфінали Кубка України визначилися дві команди, які поборються за головний трофей. Це - "Шахтар", який обіграв ФК "Севастополь" 4:2, і "Чорноморець", який вирвав перемогу у "Дніпра" - 2:1.

Фінальний поєдинок відбудеться 22 травня у Харкові на стадіоні "Металіст".

"Шахтар" забезпечив перемогу у матчі завдяки голам Луїса Адріану і Генріха Мхітаряна. Втім, до перерви кримчанам вдалося відквитати один м'яч. У другому таймі Мхітарян точно завершив стрімку контратаку, перекинувши воротаря Чуваєва - 1:3. Переможну крапку поставив Адріану, хоча "Севастополю" вдалося відповісти влучним ударом Ткачова - 2:4.

"Шахтар" може стати зрівнятися з "Динамо" за кількістю виграних Кубків України: на сьогоднішній день у киян 9 перемог, а у донеччан 8.

"Севастополь" - "Шахтар" - 2:4 (1:2)

Голи: Ткачов, 38, 71 - Адріано, 8, 65, Мхітарян, 19, 53

"Севастополь": Чуваєв, Федорів, Гвініанідзе, Новак, Міколюнас, Левандовський, Дуляй (Данішевський, 82), Карноза (Караваєв, 70), Ткачов, Кожанов, Ковпак (Коваль, 75)

"Шахтар": Пятов, Срна, Чигринський, Кучер, Рац, Степаненко, Фернандіньо, Мхітарян (Патрік, 68), Тайсон (Едуардо, 75), Коста (Тейшейра, 64), Адріано

Попередження: Міколюнас, Гвініанідзе - Срна, Тейшейра.

"Чорноморець" - "Дніпро" - 2:1 (0:1)

Голи: Фонтанелло, 62, Матос, 68 - Матеус, 6.

Дніпропетровці відкрили рахунок на початку зустрічі, проте схоже, що настрій і бажання одеситів перевершили інші фактори. Протягом шести хвилин "Чорноморець" не тільки відновив рівновагу, але і вийшов уперед. Останні 25 хвилин гри пройшли у напруженій боротьбі і швидкому темпі. Однак "Дніпро" так і не зумів вдруге вразити ворота господарів.

Вийшовши у фінал турніру, "Чорноморець" забезпечив собі участь у лізі Європи. Також одесити зіграють з "Шахтарем" за Суперкубок України.

Зазначимо, що одесити вийшли у фінал Кубка України втретє - попередні рази "Чорноморець" робив це на початку історії футболу незалежної України: 31 травня 1992 року "чорно-сині" обіграли в додатковий час "Металіст", а два роки потому в серії пенальті "Таврію" - 5:3. !zn

Читайте також:

"Волинь" підтвердила повернення на тренерський місток Віталія Кварцяного

"Шахтар" достроково завоював чемпіонство

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі