Чемпіонат Європи з баскетболу 2015 року коштуватиме Україні 7 млрд грн

Поділитися
Чемпіонат Європи з баскетболу 2015 року коштуватиме Україні 7 млрд грн © uqic.com.au
Тільки на компенсацію за кредитами для приватних інвесторів виділять 1,1 млрд грн державних коштів.

Українська влада має намір витратити на підготовку до Чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року 7,057 млрд грн державних коштів. Такі цифри закладені в Концепції підготовки національної спортивної інфраструктури до Євробаскету-2015.

Презентував Концепцію віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул на засіданні Координаційного комітету з підготовки та проведення в Україні фінального турніру Чемпіонату Європи 2015 року за участю президента Віктора Януковича.

Як повідомляє прес-служба віце-прем'єра, з 7,057 млрд грн - реконструкція Палацу спорту в Києві (200 млн грн.), створення тренувальних майданчиків для збірних (782 млн грн.), компенсація відсотків за банківським кредитом (1,1 млрд грн.), будівництво нових злітно-посадкових смуг аеродромів в містах Одеса і Дніпропетровськ (3,4 млрд грн.), розвиток існуючої інфраструктури в містах, що приймають Євробаскет-2015 (1,4 млрд грн.).

Приватні інвестори повністю беруть на себе фінансування будівництва всіх шести нових спортивних арен, це - 3,075 млрд грн. Також приватні інвестори фінансують будівництво термінальних комплексів в аеропортах Одеси і Дніпропетровська, це - 1,307 млрд грн.

Загальна сума приватних інвестицій становить 4,3 млрд грн. З них 25% - це власні кошти інвесторів, а 75% - кредитні кошти, які інвестори беруть у банках. Інвестори повертають банкам тіло кредиту за п'ять років, а держава компенсує відсотки банківського кредиту.

Для проведення Євробаскету-2015 необхідна наявність семи сучасних спортивних арен. Це вимога Міжнародної федерації баскетбольних асоціацій (ФІБА). Кожна з арен для проведення групового турніру повинна мати не менше 6 тисяч глядацьких місць, арени для півфіналу - не менше 10 тис., фіналу - не менше 15 тис. !zn

Читайте також:

Чемпіонат світу з баскетболу розширять до 32 команд

Євробаскет-2015 в Україні оплатять за рахунок паралімпійців

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі