Чемпіонат світу був відданий Росії ще до голосування - Блаттер

Поділитися
Чемпіонат світу був відданий Росії ще до голосування - Блаттер Блаттер розповів нові подробиці афер у ФІФА © Reuters
Відсторонений від роботи керівник ФІФА Зепп Блаттер розповів, як розподілялися права на проведення чемпіонатів світу 2018-го і 2022-го років.

В інтерв'ю The Financial Times Блаттер заявив, що ще в 2010-му році всередині організації відбулася "усна дипломатична угода", за якою чемпіонат світу 2018-го року повинна була приймати Росія, а через чотири роки - США. При цьому дане рішення було закулісним, але на офіційному голосуванні повинно було підтвердитися.

"У 2010-му році ми обговорювали чемпіонат світу і прийшли до подвійного рішення. Домовилися, що це буде Росія, тому що в Росії, у Східній Європі, турнір ніколи не проводився, а в 2022 році ми повернемося до Америки. Таким чином, ми б провели чемпіонати світу в двох найбільших політичних державах", - сказав Блаттер.

Росія отримала чемпіонат світу, а ось домовленість по США була зірвана після того, як президент Франції Ніколя Саркозі провів переговори з крон-прицнем Катару Тамімом бін Хамадом Аль Тані. За словами керівника ФІФА, Саркозі сказав Мішелю Платіні про необхідність звернути увагу на заявку Катару.

"Це сплутало всі карти. Голосування було таємним. Чотири європейських голоси перейшли від США - Катару, і вони перемогли 14:8. В іншому випадку американська заявка перемагала з рахунком 12:10. Якщо б США отримали чемпіонат світу, ми б говорили про прекрасний чемпіонат світу 2018-го року в Росії, а не про проблеми у ФІФА".

Нагадаємо, що наприкінці вересня Виконавчий комітет ФІФА затвердив терміни проведення чемпіонату світу 2022 року, який пройде в Катарі. Турнір відкриється 21 листопада, а фінальний матч відбудеться 18 грудня.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі