Чемпіонат баскетбольної Суперліги стартує 10 жовтня

Поділитися
Чемпіонат баскетбольної Суперліги стартує 10 жовтня © superleague.ua
Представники клубів все ж домовилися про початок сезону в українському баскетболі. Вже через кілька днів любителі баскетболу зможуть на власні очі побачити напружені баталії на майданчиках країни.

Чемпіонат української Суперліги стартує 10 жовтня матчем між дніпродзержинським "Дніпро-Азотом" і БК "Донецьк". Про це стало відомо після зустрічі керівників українських клубів, на якій було улагоджено всі спірні моменти, які перешкоджали старту першості.

Раніше старт чемпіонату України в елітному дивізіоні відкладався кілька разів.

Як повідомлялося раніше, в першості візьме участь 14 клубів. 13 жовтня свій матч проведе київський "Будівельник" - чемпіони України зіграють з дніпропетровським "Дніпром". А поєдинки, які були заплановані на 6 жовтня, відбудуться в кінці першого кола.

Також стало відомо, що за результатами засідання склав свої повноваження виконуючий обов'язки директора Суперліги Олег Бичков. На цьому посту, також з приставкою "в.о", його замінив екс-менеджер южненського "Хіміка" Василь Карпенко.

Ще один проблемний момент - ліміт на легіонерів - було також вирішено. В матчах чемпіонату повернулися до формули позаминулого сезону "4+1", іншими словами на майданчику зможе перебувати не більше чотирьох іноземних баскетболістів, а в заявці на матч може бути п'ять іноземців. Плата за ліцензію одного легіонера складе 26 тисяч гривень. Ці гроші будуть направлятися одразу на рахунок Федерації баскетболу України, яка, власне, займається ліцензуванням баскетболістів.

Примітно і те, що з нового сезону Суперліга буде включена в систему національних чемпіонатів з баскетболу, і тепер між вищою лігою і елітним дивізіоном за результатами змагань буде відбуватися ротація. Однак цей момент буде можливий лише за умови фінансової спроможності клубу з "вишки".

Офіційно Суперліга має стати найвищим дивізіоном чемпіонату України 9-го жовтня, коли відбудеться президія ФБУ. Тоді ж будуть в деталях узгоджені умови переходу команд Вищої ліги в Суперлігу.

Нагадаємо, в сезонах 2011-2013 років чемпіонат Суперліги не мав статусу чемпіонату України. Переможцем чемпіонату України вважалася краща команда сезону у вищій лізі.

Зазначимо, що нагороди чемпіонату Суперліги розігруються в плей-офф, який стартує приблизно в середині квітня. !zn

Читайте також:

Баскетбольний "Будівельник" поступився чемпіону Євроліги на передсезонному турнірі

Жеребкування Євроліги: у Київ їде "Барселона"

Євробаскет: Україна завершує успішний турнір на шостому місці

Презентовано логотип Євробаскету-2015 в Україні

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі