Чемпіон України з баскетболу склав свої повноваження на старті плей-офф

Поділитися
Чемпіон України з баскетболу склав свої повноваження на старті плей-офф Маріупольці виявилися кращими за суперника © iSport.ua
БК "Київ" вибув з боротьби за медалі чемпіонату України на стадії чвертьфіналу плей-офф, постраждавши від рук земляків з маріупольського "Азовмаша".

Не встиг стартувати плей-офф Суперліги з баскетболу, як вже на першій стадії відбулися несподіванки. Чемпіонські повноваження склав БК "Донецьк", який в серії до чотирьох перемог поступився "Азовмашу" 1-4. У п'ятій зустрічі маріупольці були сильнішими за суперника лише на додатковій 5-хвилинці - 97:96.

Точніше сказати, несподіванки в тому, що донеччани поступилися маріупольцям, немає. Просто в нинішньому сезоні "Донецьк" відчуває на кращі часи, що в результаті закінчилося не дуже вдалим фінішем в регулярному чемпіонаті. Чемпіони посіли 6-те місце в турнірній таблиці, що вивело їх на "Азовмаш", який хоч і далекий від результатів своїх найкращих років, але як і раніше несе грізну силу.

Незважаючи на те, що донецькою командою керував зовсім недосвідчений у тренерських справах спортивний директор клубу Олексій Єфімов, який ще кілька років тому працював журналістом в одній з центральних спортивних газет, донеччани часом демонстрували непоганий баскетбол, а очікуваного розгрому у чвертьфіналі плей-офф не відбулося.

Тим більше, з такими гравцями як Кирило Фесенко, Рамел Каррі, Андрій Малюк, Максим Пустозвонов - у "Донецьку" виступає чимало кваліфікованих легіонерів і українських гравців - всі сподівалися на те, що донеччани все-таки навяжуть боротьбу суперникові.

Особливо напруженим вийшов п'ятий поєдинок: розв'язка наступила на останніх секундах основного часу - американець Кертіс Мілледж практично з центру майданчика відправив м'яч точно в кільце, набравши три очки і перевівши гру в овертайм. У додатковий час донеччани відірвалися від суперника на 7 пунктів, але два поспіль триочкових кидки і точне попадання Дмитра Забірченка забезпечили "Азовмашу" перемогу і вихід в півфінал.

В інших матчах плей-офф також визначилося кілька півфіналістів. Запорізький "ферро-ЗНТУ" вибив з боротьби "Черкаські Мавпи" - 4-1. Львівська "Політехніка" здолала южненський "Хімік" 4-0.

Єдиною парою, у якій поки не визначився переможець, залишається протистояння київського "Будівельника", переможця "регулярки" і івано-франківської "Говерли". Кияни лідирують в рахунку 3-1, однак п'ятий матч серії відбудеться не на домашньому майданчику, яким є Палац спорту, а у Львові. Все через завантаженість арени іншими, явно не спортивними заходами. Проте, судячи з усього, "будівельники" все-таки дотиснуть суперника. Гра відбудеться 20 квітня. !zn

Читайте також:

"Будівельник" поступається "Більбао" і втратив шанси на фінал Кубка Європи

У Харкові побудують арену для Євробаскета за 280 млн грн

Чемпіонат Європи з баскетболу 2015 року обійдеться Україні в 7 млрд грн

Вперше в історії українська баскетболістка обрана на драфті жіночого НБА

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі