Британський політик зажадав від ФІФА гласності в розслідуванні по ЧС в Росії

Поділитися
Британський політик зажадав від ФІФА гласності в розслідуванні по ЧС в Росії У ФІФА поки не поспішають оприлюднювати результати розслідування © Геннадія Главицкого
Спеціальна комісія ФІФА провела внутрішнє розслідування за процедурою голосування під час визначення країни-господині чемпіонату світу 2018 і 2022 року. Однак поки в Цюріху не поспішають з висновками.

Британський парламентарій Деміан Коллінз вимагає від ФІФА оголошення результатів розслідування, яке велося щодо законності перемог заявок Росії і Катару права на проведення світових чемпіонатів з футболу в 2018 і 2022 роках.

На днях в Цюріху повідомили про завершення роботи слідчої комісії, проте пообіцяли поділитися результатами і висновками розслідування "найближчим часом". Як пояснюють чиновники, деякі питання вимагає більш поглибленого аналізу, пише ВВС.

Коллінз вважає, що у ФІФА намагаються приховати ряд фактів і порушень у процесі голосування.

"ФІФА, схоже, вважає, що вона орган самоврядування, який діє поза юрисдикції міжнародних і національних правоохоронних органів, - зазначив Коллінз.

"Я не вважаю, що це так, тому якщо організація приховує інформацію, яка вказує, що злочини були скоєні, то розслідування повинно вестися разом з правоохоронними органами".

Політик підозрює футбольну асоціацію в корупції. Він звернувся у відділ по боротьбі з економічними злочинами з вимогою зобов'язати ФІФА опублікувати результати розслідування по Катару та Росії.



Як повідомляє видання, американський юрист Майкл Гарсія подав свій звіт про розслідування заявок Росії і Катар в цьому місяці. Юрист опитав більше 75 свідків в ході свого розслідування, і дав деякі рекомендації ФІФА. У ФІФА заявили, що результати стануть відомі не раніше весни 2015 року, коли організація вже підпише нові спонсорські контракти під ЧС-2018 і ЧС-2022.

Нагадаємо, ФІФА вирішило провести власне розслідування після того, як з'явилися факти, які вказують на підкуп чиновників, які мали право голосу у грудні 2010 року під час визначення країн-господарів ЧС-2018 і ЧС-2022.

У той же час, Англія, за деякими даними є одним з претендентів на "заміну", у випадку, якщо Росію позбавлять-таки чемпіонату світу в 2018 році. Що стосується Катару-2022, то тут говорять про готовність Австралії прийняти цей мундіаль.

Раніше президент ФІФА Зепп Блаттер підкреслив, що в його організації повністю довіряють Росії і Катару, і переносити мундиальн в інші країни Цюріх не збирається. !zn

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі