Білоруська рекордсменка планує змінити громадянство і виступати за Україну

Поділитися
Білоруська рекордсменка планує змінити громадянство і виступати за Україну Білоруска Олександра Дулиба хоче виступати за Україну © http://ojde.biz
Легкоатлетка з Білорусі живе і тренується в Києві, тому всерйоз розраховує на міжнародній арені представляти саме Україну.

Білоруська бігунка Олександра Дулиба має намір змінити громадянство і виступати за Україну.

Легкоатлетка, що спеціалізується на марафоні і довгих дистанціях живе і тренується в Києві, тому всерйоз розглядає можливість зміни громадянства.

"Я зараз живу і тренуюся в Києві під керівництвом Ігоря Осьмака. У місті проводимо 90 відсотків часу, виїжджаємо на збори лише при несприятливій погоді. Цієї зими готувалися в Алушті, але через політичні події довелося виїхати раніше терміну. Дуже хочу виступити на Олімпіаді в Ріо, але поки не можу відповісти на питання, за яку країну", - наводить pressball.by слова Дуліби.

Дулиба вважає, що саме завдяки співпраці з українським фахівцем вона зуміла вийти на хороший рівень підготовки і результатів. Тому, вважає вона, рішення про зміну громадянства виглядало б цілком логічним.

"Припускаю, що ті результати, на які вийшла на Україні, вдома мені не підкорилися б. Довелося переїхати в Київ, і я вдячна Ігорю Осьмаку за плідну роботу, за те, що залишилася в легкій атлетиці, а не пішла зі спорту, втративши десять років життя. Ну, скажімо, не втративши, а просто не отримавши належного задоволення", - зазначила легкоатлетка.

Дулиба вказала і на ряд проблем з білоруською федерацією легкої атлетики, але все ж головною мотивацією для неї є виступ на Олімпіаді в Ріо. При цьому білоруські функціонери заявили про те, що спортсменка відмовилася їхати на кілька стартів під прапором цієї країни, тому вона була знята з державного фінансування. В Федерації легкої атлетики України поки не коментують ситуацію.

Прикметно, що ще однією мотивацією для зміни громадянства для Дуліби є особисте життя. Справа в тому, що білоруска - наречена українського марафонця Віталія Шафара. Саме з цієї ж причини покинула Україну перспективна стрибунка Ганна Князєва, яка вийшла заміж за ізраїльського легкоатлета Анатолія Міненка і тепер представляє Ізраїль.

Зазначимо, що в деяких моментах Дулиба перевершує українських спортсменок. Так, на марафонській дистанції її особистим рекордом є показник 2:23.44 - за цей час вона подолала Чиказький марафон. Тоді як у представниці збірної України Галини Гамери-Шмирко час трохи гірший - 2:23.58. До речі, Дулиба є рекордсменкою Білорусі на марафонській дистанції.

Раніше повідомлялося, що списометальниця Віра Ребрик з Ялти, яка вигравала чемпіонат Європи в 2012 році під українським прапором, після анексії Криму навесні прийняла рішення виступати за Росію. Втім, поки що вона може брати участь лише у внутрішніх російських стартах, тоді як міжнародні змагання для неї закриті. !zn

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі