Австралійська пенсіонерка стала найстаршою жінкою, що перепливла Ла-Манш

Поділитися
Мешканка Австралії Сью Олдхем, якій 64 роки, стала найстаршою жінкою, що перепливла протоку Ла-Манш між Францією і Британськими островами.
Мешканка Австралії Сью Олдхем, якій 64 роки, стала найстаршою жінкою, що перепливла протоку Ла-Манш між Францією і Британськими островами.Відстань від англійського Дувра до французького Кале вона подолала за 17 годин 31 хвилину і 11 секунд. При цьому вона провела у Великобританії близько двох тижнів, чекаючи слушного моменту для початку запливу. Протягом всього маршруту жінку супроводжував човен з персональним тренером. При цьому, згідно з умовами запливу, Олдхем не мала права навіть торкнутися борту судна, їжу і питво їй скидали безпосередньо у воду. Вперше титул найстаршої «покорительки» Ла-Маншу австралійка завоювала у 2006 році у віці 61 року. Однак у 2009 році його відібрала інша плавчиха. Олдхем (на фото) є уродженкою міста Перт - столиці штату Західна Австралія. За її словами, вона обожнює море із самого дитинства. При цьому протока Ла-Манш стала найважчою дистанцією в її житті. «Не без гордості можу сказати, що не звикла відступати від окреслених цілей. І цього разу я ні на хвилину не переставала плисти у бік Франції», - зазначила вона після запливу. Австралійські ЗМІ іронізують, що титул найстаршої «покорительки» Ла-Маншу стане прекрасним подарунком Сью Олдхем на 65-й день народження, який вона відзначить у кінці серпня. Плавці через Ла-Манш перетинають його у важких умовах: холодна вода, хвилі і сильні течії. У зв'язку з цим за всю історію протоку змогли подолати трохи більше 900 осіб - це менше числа людей, які підкорили Еверест. Першим в історії людства Ла-Манш переплив британський плавець Меттью Уебб у 1875 році за 21 годину 45 хвилин. Перша жінка - американка ертруда Едерле - перепливла протоку у 1926 році за 14 годин 39 хвилин. Рекорд серед чоловіків належить болгарському плавцеві Петру Стойчеву. У 2007 році він переплив протоку за 6 годин 57 хвилин і 50 секунд. Серед жінок - чеській плавчині Іветті Главачовій. У 2006 році вона перетнула Ла-Манш за 7 годин 25 хвилин і 15 секунд.

За матеріалами The West Australian

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі