Англійців відмовляють від поїздки на Євро-2012 в Україну: "Назад ви можете повернутися в труні"

Поділитися
Британський уряд рекомендував уболівальникам, які вирушають в Україну на Євро-2012, бути особливо обережними через загрозу расистських нападів, а колишній капітан збірної Англії Сол Кемпбелл і зовсім закликав уболівальників не їхати на чемпіонат.

Британський уряд рекомендував уболівальникам афро-карибського або азіатського походження, які вирушають в Україну на Євро-2012, бути особливо обережними через загрозу расистських нападів. Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Програма британської широкомовної корпорації "Панорама" отримала кадри, зроблені на території України та Польщі, на яких видно, як уболівальники віддавали нацистські вітання і при появі на полі чорношкірих гравців видавали звуки, схожі на крик мавпи.

Журналісти програми запевняють, що ними отримані також докази широко розповсюдженого в Україні антисемітизму, а також жорстокого нападу на групу азіатських студентів. Інцидент зі студентами стався у місті Харкові на сході України, де будуть проходити деякі матчі Євро-2012.

«У момент, коли ми знімали зіткнення між ворогуючими групами футбольних фанатів, хулігани несподівано помітили нову мішень: невелику групу азіатських студентів, які мали намір підтримати свою футбольну команду. Їх почали бити руками і ногами - судячи з усього, причиною нападу став їхній колір шкіри», - зазначають журналісти.

Бі-бі-сі продемонструвала ці кадри колишньому капітанові збірної Англії Солу Кемпбеллу. У відповідь той засумнівався у правильності рішення віддати Євро-2012 Україні та Польщі.

Читайте: Донецькі «ультрас» подають до суду на британський телеканал - їх назвали «неонацистами» (відео)

"Вони повинні сказати: якщо хочете проводити цей турнір, то вирішите свої проблеми. Ви не заслужили приймати такі престижні змагання у своїй країні", - вважає футболіст.

"Залишайтеся вдома, подивіться чемпіонат по телевізору. Не потрібно ризикувати. Тому що назад ви можете повернутися у труні", - підкреслив він.

УЄФА заявила, що всі матчі, які знімала Бі-бі-сі, проводилися у рамках внутрішніх чемпіонатів, і тим, що відбувається там, повинні займатися футбольні асоціації цих країн.

Європейські футбольні чиновники також підкреслили, що "Євро-2012" має надати ще одну можливість побороти проблему расизму. !zn

Читайте також:

Особиста справа: український уболівальник

Українська міліція не зможе допомогти іноземним вболівальникам під час Євро-2012

Організатори запевняють, що на Євро-2012 фанати битися не будуть

На час Євро-2012 Україна закриє кордони для футбольних хуліганів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі