Англія закликала Європу бойкотувати ЧС-2018 в разі переобрання Блаттера

Поділитися
Англія закликала Європу бойкотувати ЧС-2018 в разі переобрання Блаттера Грег Дайк закликав бойкотувати ЧС-2018
Російський чемпіонат світу в 2018 році може пройти без провідних збірних. Англія вже давно виступає проти проведення мундіалю в Росії.

Глава Футбольної асоціації Англії Грег Дайк, який прибув на 65-й конгрес Міжнародної федерації футболу, на якому пройдуть вибори президента ФІФА, зазначив, що Зепп Блаттер дискредитував себе корупційними справами.

За словами Дайка, не можна допустити переобрання Йозефа Блаттера. Якщо це станеться, то УЄФА потрібно задуматися про бойкот чемпіонату світу, зазначив англієць. Але при цьому, як і раніше, британці просять європейських колег з розумінням ентузіазмом поставитись до такої позиції.

"У бойкоті Англією чемпіонату світу не буде ніякого сенсу, якщо всі інші зіграють. Це не зробить ніякого впливу. І скоро про це забудеться. Однак якщо бойкот влаштує УЄФА, то це може вплинути. Якщо Блаттер буде переобраний, то варто про це подумати", - цитує Дайка The Guardian.

"Докази про корупцію, які знайшли американці, справили руйнівну дію. Не думаю, що Блаттер переживе це. Вона може пережити цей тиждень, але в подальшій перспективі він обов'язково програє. Під час його правління рівень корупції став абсолютно неприйнятним. Просто лякає", - додав англійська функціонер.

Раніше Дайк закликав президента ФІФА подати у відставку. Ситуація загострилася після того, як ФБР провели розслідування корупційних схем під час процесу визначення країн-господарок чемпіонатів світу 2018 і 2022 роках. У підсумку, американці заарештували і екстрадували у США ряд високопоставлених чиновників організації.

Спочатку у виборах президента ФІФА мав намір взяти участь п'ятеро кандидатів. Проте поступово їх число скоротилося. Зокрема, свою кандидатуру зняв колишній футболіст "Реала" і "Барселони" Луїш Фігу. За його словами, те, що відбудеться 29 травня, можна називати як завгодно, але не виборами.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі