Аналітики передрікають українським спортсменам більше 20 медалей в Ріо-2016

Відео
Поділитися
Аналітики передрікають українським спортсменам більше 20 медалей в Ріо-2016 Ганна Мельниченко внесена аналітиками в список потенційних чемпіонів © tacopshq.com
На Олімпійських іграх 2016 року українці зможуть завоювати три золоті нагороди, вважають в агентстві Infostrada.

Відома аналітична компанія за 500 днів до старту літніх Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро оцінила шанси спортсменів і дала зразкову розподіл нагород.

Згідно з прогнозом, українські спортсмени в Ріо зможуть поліпшити показник Лондона-2012, де вони здобули 20 нагород - 6 золотих, 5 срібних і 9 бронзових. Втім, у Бразилії українцям пророкують лише 3 золота. Медаль найвищої проби виграє гімнаст Олег Верняєв, фехтувальниця Ольга Харлан і багатоборка Ганна Мельниченко. Крім того, на наступній Олімпіаді Україна може розраховувати на сім срібних нагород і 14 бронзових медалей.

У списку ймовірних медалістів згадуються легкоатлети Олексій Касьянов (багатоборство), Богдан Бондаренко (стрибки у висоту), Ольга Саладуха (потрійний стрибок), представниці синхронного плавання Лоліта Ананасова та Ганна Волошина, Ілля Кваша та Олександр Горшковозов (стрибки у воду), Георгій Зантарая (боротьба), Яна Шемякіна (фехтування), збірні України з фехтування та стрільби, Ганна Різатдінова (гімнастика), Юрій Чебан (каное), Ігор Радівілов (спортивна гімнастика), Олена Костевич (стрільба), Юлія Ткач, Олександр Хоцяновський і Жан Беленюк (боротьба), а також боксери Микола Буценко і Василь Ломаченко.

Читайте також: Косово стане 205-м членом Міжнародного олімпійського комітету

У первісному прогнозі Infostrada домінувати в Бразилії будуть американці (47 золотих, 21 срібну і 29 бронзових медалей), слідом розташовуються Китай (28-28-20), Росія (25-25-24), Франція (18-12-17) і Німеччина (16-16-23).

Втім, прогнози - річ досить відносна, а тим більше, коли мова йде про аналітиці по відношенню до українським спортсменам. По-перше, на їх виступи напевно вплине політична і економічна обстановка в країні, по-друге, навіть якщо відкинути ці фактори, передбачення часто ґрунтуються на невірних фактах.

Чого вартий, наприклад, наявність у списку потенційних медалістів Василя Ломаченка, який ще після Ігор-2012 оголосив, що більше не братиме участь в Олімпійських іграх, а в 2014-му перейшов на професійний ринг і навіть став чемпіоном світу за версією WBO.

Викликає сумніву і прогноз щодо чемпіонського успіху багатоборки Ганни Мельниченко. Світовий чемпіонський титул на ЧС-2013 у Москві звичайно додає очок спортсменці, проте складно спрогнозувати, наскільки вона зможе підготуватися до Ріо, адже. наприклад, минулий сезон вона повністю пропустила, а в 2016-му їй буде вже 33. До того ж, в її кар'єрі не було періодів, щодо яких можна було б оцінити її стабільність.

Читайте також: Бубку втретє переобрано президентом НОК України

А ось хто з легкоатлетів вже довів свою стабільність і майстерність, так це стрибун у висоту Богдан Бондаренко. Після тріумфального сезону в 2013 році, коли він побив рекорд України 30-річної давності, став чемпіоном світу, та й взагалі подарував надію всьому світу, що незабаром рекорд кубинця Хав'єр Сотомайор впаде, стрибнувши за 2.40, він виграв ЧЄ, і покращив свій особистий результат. Спортсмен і його тренер і батько Віктор Бондаренко показали, що вони можуть обрати правильний шлях для підготовки до важливих змагань, а це відіграє значну роль у медальних перспективи.

Ігри в Ріо-де-Жанейро стануть першими в історії на території Південної Америки. Соревновния намічені на період з 5 по 21 серпня 2016 року.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі